Автор Тема: Манипулиране на реалността  (Прочетена 61408 пъти)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 6 297
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #75 -: Февруари 09, 2019, 06:57:50 pm »
Арахая, честно да ти кажа и аз се обърках, кое имаш в предвид под едно и кое под две. Мисля, че ще е по добре да напишеш хипотеза на Радико или хипотеза на Хипарх

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 012
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #76 -: Февруари 09, 2019, 07:31:24 pm »
Не си взаимодействат, именно това имах предвид в предния пост и примера с радиочестотите. Ако си взаимодействаха активно, то щеше да се получи някакъв миш-маш и общ бял шум на която и станция да се настрои радиоприемника. Т.е. имаме разпространяващи се вълни в една и съща среда без те да си пречат.
Както и два лазерни лъча с еднакъв цвят (примерно зелен) няма да се "разпилеят" ако ги кръстосаме. Те също се разпространяват в една и съща среда. Именно причината за тяхното НЕвзаимодействие се опитах да обясня с големите разстояния между фотоните и практически тяхното разминаване (с много редки колизии).

Сравнението с водната и бензинова струи в случая е неуместно, понеже те са плътна материя, а разглежданите лъчи и силови ефекти са много по-фини (ефирни) и там взаимодействията помежду им се осъществяват по друг начин.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 6 297
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #77 -: Февруари 09, 2019, 08:17:44 pm »
И какъв е другият начин при условие, че този начин е факт имаме привличане със рвална, даже ЗВЕРСКА сила. Щом са "частици" те трябва да взаимодействат с масата си иначе не са частици а нещо друго. А взаимодействието на вълни от един вид го има и както знаеш се нарича инрерференция. Както знаеш можеш да си го демонстрираш и сам във вода. Ако тъпата ти теория беше вярна щеше да има интерференция и между гравитация и магнетизъм. Това беше светият граал на физиката в продължение на поне 50 г. Накрая признаха, че няма такова нещо.
Не ми отговаряй този спор вече е безсмислен. Омръзна ми да повтарям едни и същи доводи всеки път по различен начин и всеки път да съм недоразбран. Това не е поради невъзможност а поради нежелание.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 925
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #78 -: Февруари 09, 2019, 09:25:37 pm »
Хипарх, благодаря за превода, интересна информация. Ако допуснем, че 3д проектите се изпълняват във друго измерение, то тогава как се изпълнява заданието за функционалност, за да се изразя по ясно например сме проектирали вече 3д модел на някакъв електронен апарат във другото измерение, а програмирането и функциите които той ще изпълнява как се проектират?. И още нещо, дали би могло да се проектират и материализират по такъв начин стандартни полупроводникови компоненти (транзистори, диоди, интегрални схеми) и пасивни (кондензатори, резистори, индуктивности...) с който сме свикнали?, тъй-като по всяка вероятност качеството им би било на порядъци по добро от това, което реално се произвежда по традиционните технологични методи.

Според неговите наблюдения светлината, излъчвана от НЛО, е изключително впечатляваща и някак много чиста, понеже излиза от материали, които ние не можем да произведем. Прилича на светещ със собствена светлина кристал.
във връзка с този цитат си спомних стремежа на Кушелев А. Ю. , да засвети завинаги кристал чрез микровълново възбуждане с магнетрон с идеята че по този начин би могъл да осигури неизчерпаем източник на енергия а и не само, но явно е пропуснал описаната технологична възможност във клипа, което може би означава че така по този начин никога не би засветил кристал или каквото и да е въобще

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 012
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #79 -: Февруари 10, 2019, 12:09:14 am »
X_name41, хубави въпроси повдигаш. Един от примерите, с който и ти си добре запознат, е проектът Монтоук. Там създават мисълформа, която обитава високочестотна зона (над нашата) и има собствено примитивно съзнание. Материализирането й в нашия свят изисква големи количества енергия, която се осигурява от усилвателните машини, с които работи оператора (май беше Дънкан) по време на експериментите. Мисълформата бива импрегнирана с частици, изградени от фотони с по-ниска честота (отговаряща на нашия свят) при което тя става във "фаза" с нашата реалност и постепенно става видима и осезаема. Доколкото си спомням съществото ту се е появявало, ту изчезвало или било полупрозрачно, което означава, че процесът по материализацията е бил нестабилен, но все пак достатъчно успешен за осъществяване на физически контакт с околната среда - разрушенията, които причинява съществото. При процеса има голям шанс материализиралият се обект първоначално да е силно наелектризиран заради излишъка от високоенергетични електрони, замесени в процеса.
Това е т.нар. step down процес, като съществува и step up, при който обикновен за нас обект/субект се насища в цялата си структура с високочестотни (примерно астрални) частици и обектът автоматично се сфазира и "пренася" в този свят, на който отговарят частиците.

Манипулации по материализиране на съвършено подредени и чисти съруктури със сигурност могат да се извършват. Но за тези неща човешкото съзнание трябва да е отлично тренирано, като предполагам малцина адепти са способни на такова нещо (изключвам безформените субстанции като ектоплазма при някои спиритични сеанси).
Първоначално трябва да се възбудят етерите и да се информират така, че да построят дадена форма в астрален план с астрални частици. След като вече имаме готовия обект там, то може по неговата матрица да бъде извършен step down процес чрез импрегниране с лъч от подходящи нискочестотни частици или директното им създаване в обекта отново чрез информиране на етерите, което е по-трудния вариант. Ако матрицата е достатъчно старателно изградена, то и получената материализация теоретично ще е изключително чиста като химичен елемент.

Кристалите са потенциално неизчерпаеми енергийни източници. При правилно възбуждане (с високо напрежение и ампераж) те могат да се активират и около тях да се усеща топлина, студ или възникване на перманентно електрическо поле (може и светлина, както отбелязваш). При един такъв опит с малко парче активиран кристал е бил замразен цял плувен басейн.

Неактивен Арахая

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 54
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #80 -: Февруари 10, 2019, 12:34:47 am »
Радико, говоря за обобщените точки 1 и 2 от Атос.

hyparh, много разбрано обясняваш :).

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 159
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #81 -: Февруари 10, 2019, 04:05:04 am »
Радико, говоря за обобщените точки 1 и 2 от Атос.

hyparh, много разбрано обясняваш :).
Хипарх винаги обяснява конкретно (за разбрано - не винаги всички го разбират)! А ти защо омота така Радико, засрами се ;D
x_name41, да, точно така би било, биха изчезнали всякакви възможни дефекти или примеси при подобно синтезиране на компоненти. Представи си даже - такова устройство не би имало нужда от платка. Както сега един компютърен процесор е монолитен блок, а преди 40-50 години щеше да е стотина (или хиляди)платки, със стотици налепени огромни "бръмбари" по тях. Човешкият мозък (разгледан в аспекта на компютър) е подобно творение.

Там създават мисълформа, която обитава високочестотна зона (над нашата) и има собствено примитивно съзнание.

Т.е, достатъчно е да се зададат параметрите на устройството ментално и да се вкарат в подходящия синтезатор.
То е нещо като "материализиране на мисълта", за нас е трудно да го повярваме, камо ли да го разберем!
Както би било трудно за разбиране от двумерни същества, на които им плясваш изображение от диапозитив - за тях това ще е "сътворение" от нищото!

Сега...за двете понятия на "измерението"...
Объркването идва единствено от неправилните изкази!
Многомерното пространство (с повече от 3 измерения), което има в предвид Радико е с чисто геометричен смисъл! Дали обърнахте внимание на видеото от поста ми?
В материали, постнати преди време от Хипарх се твърди, че истинското пространство, в което съществува Вселената е 5D, а ние, на Земята изкуствено сме лимитирани в 3D и това в същият геометричен смисъл!
Лимитът, който ни ограничава от съществуването ни в три измерения, съответно не може да даде на човешкия мозък база, на която да развие по-високи нива на възприемане, дотук ясна ли е идеята?
Отделно от това обаче, в много от случаите се споменават 5, 7 или дори 12 измерения, които съществуват в нашето 3D, оттам идват и неразбориите в представите!
Да го изясним - това вече са други честотни нива на съществуване, които са си пак в нашето 3D, за тях говори и Хипарх. Да, може да се каже, че са различни "измерения", но не е в този смисъл, в който един математик си го моделира умствено!
Хипарх, при Монтоук са заложили силно на досега с високочестотните съществувания и приемането им от специално избран човек, както и честотните модулации и сфазирането им с "нашите" честоти. Там не се говори за геометрично изменение на пространство и измерения!
Но пък става дума за пробиване на "времеви канал", нали? Нещо, което ти по принцип не приемаш!
Ако допуснем, че времето може да се преодолява, това би било повече свързано с геометричните пространствени измерения, отколкото с честотните!
Когато ви казах, че и двамата сте прави (или, че еднакво пропускате), исках да кажа, че и двете състояния ги има. Всеки е захапал своето и...дърпа ;D
Прави сте и двамата, просто всеки говори за своето разбиране и се опитва да го приложи върху разбирането на другия, а това не води до резултат ;D
Ако се опиташ да направиш телепортация (синтез на материя от информацията)чрез честотно модулиране (Хипарх), то е един процес.
Ако се опиташ да направиш телепортация чрез просто появяване проекцията на 4D фигура в нашето 3D (Радико) е съвсем друг процес.
И двата са вероятно възможни! Просто е въпрос на правилен изказ!


Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 925
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Манипулиране на реалността
« Отговор #82 -: Февруари 10, 2019, 04:43:44 am »
да Хипарх, и аз се сетих за проектът Монтоук. Там имаше усилвател на бял шум и 100квт аудиоусилвател, който трябваше да го усили и подаде към модулатор чрез който мисълформата (която даже се записвала на компютър) да модулира усиления бял шум и чрез него да създаде материя в нашето честотно пространство, и тук за самото формиране на материята идва на помощ Ритмодинамиката на Юрии Н. Иванов, където се описва вълновата природа на материята в пространството (вероятно създадена от някаква неизвестна (ефирна) основа или енергиина субстанция (не вълнова и съответно непроявена като материя в нашето пространство). Може би механичните вибрации във пространството биха могли да въздействат и способстват за формиране на материя, щом във проектът Монтоук се използва генератор на бял шум и мощен аудиоусилвател, които ги асоциираме с високоговорител и механични вибрации, но може би тук се касае за формиране на вълнова форма (материя) от ефира чрез механично въздействие върху него на по финно ниво? Ако използваме генератор на ПАВ (повърхностни акустични вълни) то бихме могли да генерираме звук до няколко гигахерца но маломощен, а в електромагнитен еквивалент (по дължина на вълната) съотнесено към честота би отговаряло на стотици гигахерци или терахерци. Значи представете си следното имаме звукова вълна с честота 50Hz при дължина на вълната  6.864 метра (при скорост на разпространение от 343.2метра в секунда във въздушна среда при температура 20°C), значи в електромагнитен еквивалент такава дължина на вълната от 6.864 метра отговаря на електромагнитна честота от 43.6760574MHz, значи 50Hz звук формират 43.67MHz електромагнитна вълна (това като пример!) и от там възможноста за манипулиране на по високи честоти от порядъка на трептението на атомните вибрации и съответно формиращите ги вълнови форми от ефира или там както се нарича
« Последна редакция: Февруари 10, 2019, 05:14:20 am от x_name41 »