Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори
Плаващи вятърни електростанции
Брадатия:
Аз ли се заблуждавам или имаше тема за български патентован генератор закотвен на дъното. Намерих я темата, ето я, но тя е за използване енергията на постоянното леко вълнение на морето. http://mazeto.net/index.php/topic,6727.0.html
Иначе в конституцията пише че държавна собственост са всички природни блага (в това число слънцето, водата и вятъра), което означава, че проблема няма да е в разработването и изработването на генератора, а да накараш държавата да ти разреши да произвеждаш евтина екологично чиста енергия, която тя да я изкупува. Така или иначе, какъвто и да е източник на електроенергия, то той трябва да е вързан към балансираща енергийна система.
Идеите са идеални за реализация в малките ни градчета по морето, защото там едва ли се надвишава консумацията от 2 мегавата, затова tobo 1 ако искаш търси инвеститор от тяхна страна, защото те могат да участват за финансиране от Евро фондовете и може и да получиш реализация на идеята.
Радико:
Брадат
В грешка си за природните блага. Според римското право, на което е основана цялата сегашна правна система, не можеш да си собственик на нещо над което не можеш да властваш "или да се разпореждаш"
Аз имам собствен двор и мога да кажа, я си взимайте вашето слънце и се пръждосваите След като държавата не е в състояние да го направи по никакъв начин значи не може да претендира за собственост. Така че точно слънцето, и вятъра са на всички, за водата са намерили вратичка в закона. Водата е на всички, но речното корито е държавна собственост понеже е земя ;D
Maistora52:
Че и водопроводната мрежа... продадена на монополисти...
:( :( :(
А слънцето ти го продават на порции, под името - данък "нови енергийни източници" или "добавка за зелена енергия" - приспадан към таксата за тока...
>:( >:( >:(
:-[
Брадатия:
Живи и здрави да са! Ще им носим кръста! Иначе това за блага̀та мисля, че вписано в конституцията, но ако има юрист може да се произнесе. Значи ако реша да си сложа генератор в морето, няма да плащам налози, а това звучи добре.
svetlio760:
--- Цитат на: Радико в Април 20, 2013, 08:45:07 am ---svetlio760 идеята ти е механично усложнен вариант на гравитационния двигател на Г.К.Михов. Доста разглеждана тук в форума. Иначе разлика в принципа няма. Потърси я и попрегледай.
--- Край на цитат ---
Някой се сетил преди мен, което е добре- дава ми стимул, че не всичко, което ми минава през ума е за изхвърляне ;D Ще разгледам темата с интерес!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия