Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антигравитация и Свободна Енергия
PyroVeso:
Единствено с цел уточняване на понятията:
Hyparh, това понятие "свободна енергия" е неправилен, буквален превод от англоезичното "free energy", което означава по-скоро "безплатна енергия", като "free" пък е съкращение от "free of charge" (отнася се за нещо, което е "освободено от задължението да го платиш", демек - безплатно).
Иначе във физикохимията под "свободна енергия (на Гибс)" се разбира тази енергия, която е вътрешно присъща на всяко материално тяло (поради трептенето на изграждащите го частици), но не е точно измерима, нито лесно изчислима. Кинетичната и потенциалната енергия, енталпията могат да се измерят много точно, ентропията може да се пресметне, но свободната енергия е просто някакъв енергиен фон, на който се развива всичко останало. Може да бъде измерена и изчислена само промяната ѝ, но не и самата тя. Но за тази енергия определено на става въпрос във форума.
caduceus:
Накрая ако никой го не ще този форум, няма проблем да се включа аз ;D Какво като са ме изключвали админи като алтиум навремето за глупости, аз обичам да се връщам на бял кон. Пари дал Господ, време няма - и затова не мога да пиша често, та само още работа ми трябва на главата. Пък Атос си модерира човекът достатъчно добре, понякога му се чудя на търпението...
Но да знаете - всичката празнодумна тролска сган, дето си чеше егото и езика и е с по два-три ника, ще си отиде скоропостижно и ще остават само хора с акъл и практика, щото иначе виждате какво се получава в момента... Та най-общо казано, не ви трябва на баир лозе :), но форумът трябва да остане жив, защото има много ценни неща в него /както и в моя дето е заспал в момента, но го поддържам/. Хората които имат нещо да кажат полезно, пак ще си пишат свободно, а тези които показват - съвсем.
А и имам морален ангажимент към колеги оттук, които ми помогнаха навремето...
Хипарх
Относно разликата в енергийната структура и съдържание на металите в рудниците и обработените, виж завещанието на Николас Фламел - той твърди, че в естествените находища има астрален живот, а металите след обработка вече са мъртви. Точно затова не може да се направи СЕ или алхимична трансмутация с такъв метал... От умрели хора бебе не става, трябват живи - и да пошават малко по правилния начин ;D Това става чрез телуричната обработка и после свързване по дадена технология - на Весо може да му е интересно като химик ;) Това има пряка връзка и с антигравитацията, показано е директно и от Луи Рота с анти-G машината му.
Поздрави!
EDM electronics:
atos, няма да навлизам в полемика, не ми се хаби енергия на вятъра. И за да не се изкушавам друг път да влизам във форума, т.к. са ми банални почти всички теми, а силите на пантите на вратите и векторите на Луната направо ме отегчават, та за да си спестим излишни пререкания в бъдеще, моля да ми сложиш бан на профила завинаги. Така ще си направим взаимна услуга.
alan:
Асене, хитър си ма твоята работа няма да стане по две експоненциални причини:
Първо - едно е да ти отърва, друго е да седнеш удобно на точната кълка.
Второ - капацитет и морал са две сложни понятия за уважаваните от малцинството рейтинговложители, нима старото и готино не го продаваха със валута в корекомите?
Мисля, че EDM малко го гони онова на средната възраст, нормално е - всички сме хора. ;)
Ksurnev:
https://www.youtube.com/watch?v=0s5dMYXGPnU
Преди време бях писал за Леонов.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия