Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.

Пневмо мотор свързан към генератор, вместо капилярка в климатика

<< < (4/6) > >>

Vicho:
Мотор от този тип, би свършил работа. Ротационните климатични компресори са на същия принцип но с една пластина.

valex:
 С една пластина няма ли да има момент в който входа и изхода да са свързани директно?
Ако имаш такъв компресор - то би трябвало да е обратим. Тоест да работи и като двигател. Слагай го към компресора :)

Vicho:
  Единият край се движи винаги по края плътно, маслото уплътнява. А при скрул компресорите, две спирали едната неподвижна,  другата се върти, толкова са близко, че маслото пак е уплътнителя между тях. Климатичните компресори са пригодени за фреона, който засмукват да ги охлажда, затова когато климатика няма фреон или не е достатъчен, компресора прегрява. Има опасност,  като свържа друг компресор да го повредя. Иначе съм обръщал две от фазите на инвертор и е обратим, започва да помпи на обратно.

weka:
Всички компресори имат клапани, дори и ротационния. С две думи: наобратно не работи. Същия компресор няма база за сравнение с пневматичния мотор като изключа това че нещо се върти вътре...  Който не му се вярва да разглоби и двата за да се увери. Относно фреона, той постоянно се чуди как да избяга в атмосферата

Vicho:

--- Цитат на: weka в Март 28, 2013, 09:38:04 pm ---Всички компресори имат клапани, дори и ротационния. С две думи: наобратно не работи. Същия компресор няма база за сравнение с пневматичния мотор като изключа това че нещо се върти вътре...  Който не му се вярва да разглоби и двата за да се увери. Относно фреона, той постоянно се чуди как да избяга в атмосферата

--- Край на цитат ---
За клапаните да, но аз лично съм развъртал компресор на японско Мицубиши на обратно и смени цикъла, като му размениш фазите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия