Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Общ проект за автомобил - от началото до края...
Seeker:
--- Цитат на: nikvandrum в Март 23, 2013, 10:40:56 am ---.....от майка Русия ми върнаха отговор, че ако искам да направим нещо, ще са ми необходими милиони евро/ за разработки и т.н./, ресурс с който не разполагам.
В настоящата седмица ще имам среща с индустриалният клъстър, занимаващ се с електромобили и ще започна върху изчистена концепция...
--- Край на цитат ---
Е ти си намерил къде да питаш. В Русия има достатъчно ентусиасти, като тук, и те се оплакват от пълната незаинтересованост на големите производители на автотехника. Това е държавна политика, добива и износа на гориво и суровини са основни пера в държавния бюджет. Новите технологии не ги блазнят, за бюрокрацията колкото по-малко мислиш, толкова по-малко проблеми ще имат.
Успех при разговора с клъстъра.
rpavlov:
Е, има ли резултат от срещата или разговора с ИКЕМ( Индустриален Клъстър Електро Мобили)?
Пиши! Интересувам се от развитието на проекта.
nikvandrum:
Здравейте отново,
В общи линии клъстъра подкрепя всяка идея, но не финансово.
Самите те имат проект, който е готов и няма реализация все още, а е готов от една година.
В общи линии не го ли направиш сам - няма решение!
caduceus:
Затова - правиш всичко сам, или в екип с двама-трима близки приятели на твоя акъл. Не обръщаш внимание на останалите, които просто си чешат езиците и така вървиш напред. Добре дошъл в българската реалност :)
Успех!
rpavlov:
Винаги в екип, сам само във WC-то. Членовете на екипа се сменят според случая, но никога сам. Няма случай в световната практика някой да е успял сам. Дори от гледна точка на безопасността трябва винаги да има поне още един. Така че уведомявай от какви специалисти имаш нужда и дано имаш късмет с хората.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия