Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Въпроси относно суха водородна клетка
erolchy:
Добре, благодаря ви :)
erolchy:
От това което виждам се справяте добре с производството на браунов газ и доста старателно сте си изработили електролизера, поздравления за което, а сега вие можете ли да ми помогнете по въпросите ми ?
Михаил Кузмов:
erolchi ако можеш изпрати едно видео. Ако можеш нещо като чертеж! Така ми е трудно да преценя. А и доста объркващо си описал клетка или електролизер? Оправял съм Ogo сухи клетки и стават мн. добре! Но това се случи на живо!
N9301S:
Ето идея за "гарнитури" : Голяма част от фирмите, които се занимават с реклама имат лазер. Както еизвестно PVC-то е абсолютно неутрално към основите и след като си избереш разстоянието и профила на самата г-ра могат да ти ги изрежат с перфектна точност от пено пвц със съответната дебелина.
След като си сглобиш клетката и е попристегнеш я потапяш в гореща вода .ПВЦ-то омеква и я допристягаш.Губиш 1 до 2 десети и е перфектно уплътнена. Не на последно място-ако правилно си изиграеш картите ще ти излезе в пъти по-евтино от гума.
Моите клетки са с по два отвора на пластина , но ако си решил да я правиш само с горен(както и аз в перспектива) Пробиваш си страничните плочи - най добре е да са от плексиглас- в горния край и през едната пускаш газа към бъблера а през другата връщаш електролита чрез циркулационна помпа.
Тук е момента да споделя с ВСИЧКИ, че от моя опит установих , че единствено с аквариумна помпа не съм имал проблем. Преди година съм си купил такава за 16 или 18 лв. Пише 1950 л. час. Не съм я мерил, но като гледам как бачка не бих се учудил ако е истина, Единствения проблем е , че не трябва да се нагрява над 40гр. щото се деформира и протича.
А за другия въпрос ще трябва да почакаш.. :P
Радико:
Аз съм купувал оттук:
http://www.dimto.com/index.php
Витон се казваше и е устойчиво на почти всичко има и 3 мм. и 5 мм.
Както писах по горе лепилото нещо не ми хареса "въпреки че беше на локтаит и струваше една бала пари" Българският "Циалит" ми свърши много по добра работа. Забравил съм цената но определено беше под 3 лв. на метър. Дали не беше и лев и нещо метъра. Това се проверява лесно. Има телефони в секция контакти на сайта.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия