Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети

Автомобилни агрегати с възможна ДВОЙНА употреба за Свободна Енергия

(1/2) > >>

Maistora52:
Здравейте!
Моля всеки Специалист и Майстор, който е наясно с Автомобилите и Свободната Енергия, да даде мнение, какво от един автомобил може да послужи, за да се използва в устройство за добиване на Свободна Енергия, и КАК?
За всяко сносно предложение, пример и/или обосновка, ще отворим отделна тема в този раздел. Там всеки, който е наясно, ще дава спецификации на агрегата, възможни преправяния и възможна употреба.
Моето скромно мнение за начало е:
1. Автомобилен алтернатор със или без преправяне - като електрогенератор с възможна употреба във вятърни и водни турбини - с механична редукция на оборотите.
2. Колянов вал заедно с мотовилките и буталата - като основен агрегат в Магнитен Двигател (виж Корейската разработка, тази на Troy Reed и др.)
3. Разпределителен вал (евентуално с повдигачите) - като разпределител на механично усилие върху актюаторни кобилици - възможен вариант на Магнитен Двигател.

Ваш ред е!

Strashimir:
Стартера не става ли за нещо - нали си е електродвигател?

Ctah:
   Специалист по Свободната Енергия едва ли ще намериш тука :(
  А иначе, аз ползвам горивоподкачващата помпа за Тренчовия проект и високоволтовата
бобина за други цели

mi68:
Здравейте,
  Преди няколко години ползвах индукционна бобина вместо теслов трансформатор. Проектът се усложни и ползвах общо 4 бобини от Лада. Едната бобина се захранваше от мрежата с елементарна електроника и трите бяха приемни. Ползвах много малка входна мощност от порядъка на 1Вт. Трудно измервах ВЧ енергията и не можах еднозначно да докажа, че имам прираст на енергия.
  Вчера гледах опитна постановка с три теслови трансформатора, където еднозначно има усилване на енергията. Това са междинни резултати, трябва да се направи електрическа ПОВ (самовъзбуждане), така че установката да се превърне в генератор на свободна енергия.
  Този принцип го наричам предавател-приемник, явно работи, като недостатък посочвам големия обем на генератора.
  Доста усилия положих в изследването на друг принцип. Предавателят да работи в двоен режим. Първо предавател после приемник. Устройството е доста компактно. Ще поработя още малко и ще се върна на първия принцип.

Altium:
Нито една от автомобилните части не може да се ползва за "генератор на свободна" енергия, защото просто такова животно като свободна енергия няма.

Но за сметка на това има 2 типа хора:
- мошеници, продаващи псевдо-устройства за "свободна енергия"
- голямо количество наивни хора, които им вярват и накрая ако се излъжат и да купят, после реват че загубили много пари.

Типични примери... има толкова много че трябва да пиша 1 час за да ги изброявам. :)

Модата сега е да снимат клипове в youtube на разни простотии дето потеглят рязко като им включиш напрежението и естествено съдържат скрити тънки жички и от компресията на видеото не се виждат тези жички, а индиецът се кълне в майка си че това нещо "работело". Явно не уважават толкова майките си дори.
Поне да ги бяха направили да потеглят плавно, с изменящ се ШИМ например - за по-голяма достоверност. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия