Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (13/104) > >>

piton2012:
    Сигурно става въпрос за доктора?

Радико:
Теню
На мен като ми се налага да пиша по дълги публикации първо ги пиша като отделен текстов документ, може и два три дни да обмислям какво да напиша. После го публикувам с "копи" и "пейст" 
Иначе предполагам, че става дума за тази тема:
http://mazeto.net/index.php?topic=8149.0

svetlio760:
Поствам тук сега малко кат на всяка манджа мерудия, ма си позволявам, защото темата е моя. Определено си има нужда от баланс и осъзнаване на реалността в която живеем. Чудеса се случват много във вселената, но те не са физически принцип. В повечето случаи земята си е земя и когато се налага трябва да стъпваме по нея. В тази тема съм се опитал да вървя по границата и обикновено хвърча в облаците само когато не разбирам нещо. Иначе винаги съм смятал че при това непрекъснато движение в което се намира целият ни познат свят, не може да не може това движение да се превърне в ток! Това като концепция дори не е нарушение на законите за запазване на масата и енергията! Всяка енергия дето би се превърнала в ток идва от брауновото движение на частиците, което никога няма да престане, а то пък е толкова интензивно тук в тази част на слънчевата система заради слънцето. При това положение е нужно само да посегнем и да си я вземем. Соларните системи и ветрогенераторите са твърде недодялан и нескопосан начин за усвояване на тази енергия.
Те го на- извод при който си ходя по земята и едновременно летя! ;D

Аtos:
Светльо,за ветрогенераторите мога да се съглася, но соларните системи са друга работа!
Представи си за миг, че си извънземен (от високо развита технически и духовно раса) и идваш да огледаш земята и сегашната цивилизация?
Няма ли да те учуди фактът, че разполагаме с технологията да захраним цялата си планета с безплатна слънчева енергия, а вместо това още сме едва ли не на етап парен двигател с въглища?
Повечето ни електроцентрали са с твърдо гориво,двигателите ни са предимно с вътрешно изгаряне на горива от петролен произход,бълвайки ежесекундно тонове вредни емисии и т.н.
Няма ли за миг да занемееш пред подобна глупост?
Че ако се използва само една хилядна от територията на някоя пустиня (Сахара, например) за изграждането на световни соларни системи,можем да захраним няколко планети като нашата с нужната им енергия?
Как някой би могъл да ти обясни, че за това основно са виновни факторите човешка глупост, алчност, властолюбие и т.н. ?
Според мен докато не израснем духовно като цивилизация, докато не "помъдреем",  каквито и открития да се направят за усвояването на свободните енергии, те ще се саботират и ще си караме със "скъсаните гащи"...

бай Теню:
Днес отново малко време докато не ме прекъсне някой. Доктора го споменавам дотолкова доколкото искам да кажа, че най достъпната и най най най енергия е земното притегляне. Само където той не можа да предложи един работещ механизъм или поне работеща схема. Вятърната енергия О.К. работи дори и нощем за разлика от соларната но цената - милион пари за една перка-ами солено е дори и без сол. Соларната енергия - същата работа. Дори и във Сахара да има много слънце за да захранва няколко планети само един малък катаклизъм и ще останат без ТОК. Атомната и тя, мръсна и опасна а иначе е нищо повече от един казан само където горивото не е въглища или петрол ами още по лошо. Тук във форума обаче има един работещ гравитационен двигател-този на Алдо Коста който макар да прилича на Виенско колело си е живо доказателство, че мисията не е невъзможна. Просто трябва нов поглед върху идеята за да не си остане само атракция. Лично за мен нещата са така без да се впускам във подробности. И аз работя вече върху два варианта единият е малко по-бърз, но пък другият има няколко пъти по голям въртящ момент така че до Коледа ще се разбере кой е по подходящ за показ. А мечтите----ами те раждат идеите....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия