Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (11/104) > >>

svetlio760:
Поздравления на всички! Напълнихте ми темата с много размисли и теми за размисъл и най- вече- убедихте ме че тва дето го мисля май не става! Ще стопи двигателя :-[  :'( явно трябва да разделим водата преди да попадне в него и водорода и кислорода да не са с такива екстремни температури. Опитах да дам идея с легалния начин на разделянето, който е научно доказан, но явно не става- науката си знае работата!!! :-X

svetlio760:
http://mazeto.net/index.php?topic=6745.0 Точката на Кюри- ето още една идея- съчетание на Стърлинг двигател с точката на Кюри! Знаем, че Стърлингът е вид двигател с външно горене, който използва топъл въздух и разликата в температурите в две среди за да работи. Даден магнит, който губи своите магнитни свойства при нагряване, а при охлаждане ги възвръща, не е ли нещо работещо обратно на двигател Стърлинг, или кой да е двигател с външно горене? Какво би се получило, ако някъде по средата, където при Стърлинг преминава в двете посоки ту горещ ту студен въздух се постави магнит, който температуроотдава и заради това, че през него минава ту студен ту горещ въздух, съответно ту възвръща, ту губи  магнитните си свойства? А в предвид на това, че при охлаждането си възвръща, а при нагряването си губи магнитните си свойства- нещо обратно на енергодобива въобще- тоест печелим магнит като го охладим и губим магнит като го нагреем!
 Досещам се за такава форма на Стърлинг двигатели, при които може това да се използва и магнитите да завъртят още една ос- ако два стърлинг цилиндъра или бутала са направени от магнити, те ту ще губят ту ще връщат магнитните си свойства, без да пречат на работата на самия двигател. И този път това много ми намирисва на КПД над 100% - нещо, което рядко си позволявам да кажа!

svetlio760:
http://mazeto.net/index.php?topic=8447.0 Ето още една идея съчетаваща се с точката на Кюри. Магнитите съвсем бавно се привличат и завъртат колелото- има време да се загреят и охладят достатъчно, за да загубят и възвърнат магнитните си свойства. Така екрана става излишен. Загряването им може да се получи ако този диск който се завърта е ел. двигател, а магнитите са с високо съпротивление и са свързани като консуматор към двигателя. От едната страна може да са просто феромагнитни материали с високо съпротивление и ниска точка на Кюри.

Радико:
svetlio760
Струва ми се в правилна посока си се насочил, но само да направя едно малко уточнение за да не си блъскаш главата напразно

--- Цитат --- Даден магнит, който губи своите магнитни свойства при нагряване, а при охлаждане ги възвръща, не е ли нещо работещо обратно на двигател Стърлинг, или кой да е двигател с външно горене
--- Край на цитат ---
Тук допускаш "малка" грешка. Всеки магнит достигнал температурата си на Кюри се размагнитва необратимо. Необходим ти е високотемпературен магнит "примерно самариев" и някакъв магнитно мек материал с достатъчно ниска точка на Кюри който да извършва полезната работа. Иначе ако искаш пиши в темата да не става хаос във форума.

svetlio760:
Това не го знаех, благодаря за забележката, но не е проблем- и при двете идеи може магнитът да се замени с феромагнитен материал. Тук в тази тема ми е най- удобно да пиша, защото си е моя и не дразня никой. Освен това много се кефя, когато се пълни с всякакви коментари, защото това е признак, че съм предизвикал интерес. Това тук ми е като тефтерче с идеи - един ден ще го разгърна и ще започна репликациите - от най- простите описани тук до най-сложните, така че пишете!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия