Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (32/104) > >>

svetlio760:
Е, благодаря, но нали ви казвам- камерите малко се оливат, аз съм там най- вече щото не ми се бачка като спасител на охраняеми плажове с гадни шефове, па и аз малко там се поиздокарах за пред телевизора! Фаталния инцидент беше станал предния ден и всичкото ми беше прясно. Пази Боже!

Maistora52:
Велик си братко, Светльо! Велик!
Като бивш (платен) морски спасител ги знам  всичките ти ядове...
Жив и здрав да си!
Като направя моите магнитни преобразуватели,, един от тях ще е за теб! - безплатен!
Поздрави!

svetlio760:
Ее Майсторе, колко време вече съм тука, сега научавам че сме колеги! Браво!Благодаря за признанието! Вероятно и ти си спасявал човешки живот, така че знаеш как е.
Хората са благодарни, хвалят те правят ти реклама и в един момент опитваш да стъпиш на земята, защото мястото ти не е в облаците.
Някой от инцидентите са леки, не се напрягам, работата ми не е тежка, това половината средностатистически спасители го могат и го правят.
Герой съм единствено защото като охраняващ сам на плажа има доза риск и за мен, но много по- малък риск от всеки друг плажуващ.
Насълзих се и изговорих едни неща такива- същност исках да кажа, че не върви- аз съм се провалил- има труп, а хората ме възнаграждават за това! Ами ако си беше нормален охраняван плаж и аз бях един от платените спасители? Тогава щях да влезна в затвор! Мина ми през акъла да кажа това, но после викам, чек да кажа нещо по-завоалирано да не ми подирят сметка, знам ли!
Това не е голям героизъм!
Един приятел каза "Добре е че си тук, няма значение, че има "такива неща". И да пропуснеш и да не пропуснеш, по- добре е да си тук." С други думи хората все ще те превъзнасят, дори само заради опита. Е "такова нещо" има- случи се. Като не гледам- така ще е. Това не е героизъм. Това, че не съм се запилял, а имах друга важна работа, заедно с другите по случайност плажуващи там трима спасителя колеги не е точно оправдание. Те можеха и сами да се оправят. Все като споделя нещо такова ме питат "Колко живота си спасил?" Няма значение колко- човека е мъртъв. Неговото семейство е в траур и едва ли им действат успокоително статистиките. Човека беше мой набор габровец- 40 годишен. Не помня почти нищо за предните инциденти, с изключение на един дето ми стана приятел във фейса и не пропуска случай да ме нахрани и напои като се видим с него, та взех да не му казвам кога ходя в София, но този инцидент няма да забравя и този габровец няма да го забравя също, защото доказва, че не съм герой, а правя каквото мога от момента, в който видя, а то си става каквото ще. Според мен всеки друг би постъпвал така, или поне всеки който го може. Това е по- скоро обикновена човешка реакция, отколкото героизъм.

svetlio760:
Та както и да е- да се спрем на тока от солената вода! Понеже принципа по който работят батериите ми е малко мътен, (даже мноого мътен) големият ми въпрос е: Възможно ли е да пъхна в морето два електрода от различен материал и по тях да потече ток? Гледам момчетата от клиповете вадят едни чашки и в тях една по една слагат солена вода. Струва ми се това с морето дето го мисля няма да се получи, но не знам защо! А тоя другия с графита извлича повече ток от тоя със солената вода! Чувал съм и батерии с урина, в което има логика- тя е и солена и киселинна. Какво ще стане ако заместим солената вода с урина- това поне лесно. Чувал съм също, че като пъхнеш два електрода в един лимон, също получаваш някакви мизерни ватчета, същото се отнася и за картоф! И най- важното, разбира се, след като се постигнат ватчетата да се знае как ще се презаредят когато се изтощят. Аз ако в караванката лятото успея да си светна лампа и да си заредя тела, друго не ми трябва. За пералня и съдомиялня ще мисля кат стана милионер!

Аtos:
С електроди в морето ще стане, но е важно разстоянието между тях. Трябва да е фиксирано и да го определиш опитно. Може да докараш 1.5 волта, зависи колко е голяма разликата между електродите в състав и структура. От площта на електродите зависи големината на тока. От солената вода играе само тази, която в момента е между електродите, хубавото е, че ще се освежава постоянно. И може би трябва да ги чистиш денем, няма как да не става галванизация.
Този процес е точно обратния на електролизата (за практическото изпълнение говоря), може да си направиш и серия от свързани последователно пластини, ще го докараш до 6-9 волта, опитът му е майката ;)

Ето, това е "прясна тема" :
http://mazeto.net/index.php/topic,9980.msg85049.html#msg85049

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия