Начало > Новини от света на технологиите
Разни идеи на хора с "пламнала глава"
juliang:
Пелтие елемента има проблеми при работа над 70 градуса (като почти всички електронни компоненти). Така че просто забравете топла страна +250, студена +90...
Аtos:
juliang,естествено, че не става който и да е елемент на Пелтие, разбира се:)
Сега, с новите технологии има такива с по-екстремни температурни режими, затова не е евтино много изпълнението.
Трябва да се търси елемент, произведен с идеята да се ползва като Зеебек...
Светльо, не става да "разделиш" компонентите, няма как да стане, те работят само споени!
То е все едно да разцепиш един чип и да очакваш да работи? Или да си построиш къщата на едно място, а покривът-в съседния двор:)
madsatbg:
Здравейте,
BMW е разработил 1 kW термоелектрически генератор, който се поставя на аспуха и заменя алтернатора.
https://www.youtube.com/watch?v=1sMZD6iK3m4
П.с. Това е моят опит, по идея на Болотов, да направя термоелектрически генератор от стоманени шайби и никелови пластини.
Заварени по периферията и в центъра, по периферията на вътрешния отвор.
Получава се "мех на акордеон".
В средата е поставен нагревател от печка "Лъч".
Нагрява се до около 1000 С, измерено с китайски мултицет.
От вън се охлажда с вентилатор.
svetlio760:
E жалко. Все пак има хляб у това! Аз като си правя сметката май излиза по- евтино от солар??!!
Пък за хамстера и въртележката днес много мислихме с един приятел-решихме да направим кон ГМО който в галоп да вдига 200 километра и да комбинираме хамстер и бивол способен по 24 часа да върти въртележка! Генинжинер ми е новото амплоа ::) Ма не казвайте на никой че докторите ще ме натиснат!!!
Аtos:
madsatbg, не го бях виждал това, но...ето, че МОЖЕ!!!
Въпросът защо не се прави е ясен на всички, мисля...
Явно всеки трябва "да се спасява поединично"...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия