Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Магнетизмът според Ледскалнин

<< < (4/6) > >>

paparosko:
Наистина звуковите вълни са голяма работа.
Има разработени ултразвукови вани за почистване на стари машинни елементи (а и не само) от боя, нечистотии, различни наслоявания. Всичко пада до оригиналния метал и когато се извади от ваната изглежда като ново.

Интересното е, че по принцип звуковите вълни се разпространяват в газовете, течностите и твърдите тела, а в космоса (вакуума) не могат да се разпространяват, въпреки това някои говорят за космически звуци, мелодията на космоса и други подобни изрази свързани със звуци в космоса.
Може би космическите звуци наистина ги има и се долавят пряко (вътрешно) със съзнанието, знам ли.

:)

Vector:
Ето още един подобен клип :)  :o
http://www.vbox7.com/play:a0b2f83841
*ах неговата маа..!! Какво се случва с водата ?!?

paparosko:
Vector,

Благодаря за клипа!
Не мога много добре да хвана динамиката, защото компютърът ми от известно време насича картината, но това което виждам е наистина удивително.
Интересното е защо при 24 Hz? Това не е ли границата с инфразвука или долната граница на човешката чуваемост?
Интересното е също, че формата на водния поток е като застинала, просто има повторяемост като един вид запаметяване.
Невероятно!

:)

hyparh:
Този последния клип е впечатляващ, гледах го преди време. Доколкото разбрах ефекта се получава заради съвпадение в броя кадри за секунда на камерата (24) и херците на звука - също 24. С просто око предполагам ще се виждат лашкащи се вълни.

PyroVeso:
Хе-хе, това е "зрителна измама" - като блиц-ефекта в дискотеките.
Водата всъщност си тече съвсем нормално (е, някой разклаща маркуча все пак де). Работата е там, че честотата е синхронизирана с кадрите на камерата и камерата записва всеки път подобен патърн...
И друга аналогия ми хрумна - все едно снимат въртящо се колело. Когато ъгловата скорост на завъртане между 2 спици съвпадне с кадровата честота - колелото изглежда неподвижно, а ако се върти с малко по-малка скорост, дори започва да изглежда, че се върти на обратно.

А това със стиропорените топчета не е майтап - съвсем реално си е. Само дето не са толкова тежки, колкото каменните блокове метър на метър и 50, на тибетските монаси.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия