Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

"Електричество и магнетизъм" 2 книги от Густав Ми 1912 г. (рус)

(1/3) > >>

oneman:

--- Цитат ---Курсъ Электричества и Магнитизма
Экспериментальная физика мирового ефира для физиков, химиков и електротехников
Густав Ми

--- Край на цитат ---

Две книги Густава Ми «Курсъ Электричества и Магнитизма» изданные в России в 1914. Это честная и правдивая информация об электричесве, электромагнитных полях, магнетизме и даже об эфире! Увы ничего подобного в современных учебниках и даже в современной научно популярной литературе Вам не найти!

Двете книги на проф. Густав Ми са издадени в Русия 1912-1914г.
В тях се съдържа ясно описана информация за електричеството, магнетизма и ефира.
Нищо подобно не може да се намери в съвременните учебници и научни трудове.

част 1: Електростатика
част 2: Електродинамика
източник: http://zaryad.com/2012/12/22/kurs-elektrichestva-i-magnetizma/

P.S. Книгите са напечатани в стар стил, но се свиква.

P.P.S. НЕ МОГА ДА КАЧА втората част защото е 50MB pdf файл. Свалете я от руския сайт.
Майсторе, помогни да качим втората книга тук.

@praktik:
За , съжаление, файловете не мога да ги отворя защото са в дежавю формат, а аз нямам инсталирана такава програма.

oneman:
Свали си програмата от тук http://windjview.sourceforge.net/
Безплатна е.

mi68:
Мнодо добра електротехника. Намерих схема на машина на Голц. В момента чета лекции на Тесла, доста често са споменава, не бях изобщо в час.
Благодаря!

Maistora52:
Oneman, линка е добре дошъл! Изтеглих и двете части - първата се чете с DjVu, а втората е за PDF четец - аз ползвам Nitro. В случая успях да конвертирам файла в Word и стана 28 МВ. - и въпреки че е .txt - системата не го приема.
Конвертирах го отново към версия Word 2003г,  - пак не ще!
Конвертирах го и като .jpg - че те всичките страници са снимки, но и в този формат не го прие.
Сори! - нищо друго не може да се направи с текстови файлове. Освен всеки да си го тегли самостоятелно оттам и да го чете с... аз ползвам Nitro PDF Professional
Друго - в съответният форум съобщават за липса на няколко страници - а аз добавям, че има и кофти сканирани такива - има разни петна, но се чете добре.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия