Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Ефиродинамичната теория на Владимир Акимович Ацюковский

(1/3) > >>

@praktik:
Който се интересува, от нови теории и хипотези във физиката, може да се запознае с трудовете на Владимир Ацюковский и неговата ефиродинамична теория.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=naYhZVWLlZU&NR=1

mi68:
Колега,
Нещата са двойни, като даваш едната страна дай и другата. Спазваш принципа "Разделяй и завладявай". Другата теория е кристален (твърд) ефир, в него се възбуждат звукови вълни. "В начало бе словото"... . Тук може да имаш динамични и статични (стоящи) вълни. Динамичната теория е част от кристалната, нещата на парче не водят до желани резултати. Читателят  трябва да знае, че тази теория е 1/2-та от нещата, иначе е добра.

@praktik:
Не си гледал всичките лекции на Ачюковски . Фотоните не са вълни в среда, а тороидални образувания от ефир, както и всички други частици. Полетата не са изградени от кванти , а от ефирни потоци според теорията му .

mi68:
Добре,
Някакво практическо приложение?

@praktik:
Той е добър теоретик, но ми се струва че до момента няма експериментални факти потвърждаващи или отхвърлящи теорията му . Нещо подобно на Канаревата теория , мисля . Интересна е концепцията му за електрона като формирование на тороидален ефирен вихър около ядрото, като съвкупност от много вихри обединяващи се в един глобален вихър, но това при металите, ферма електронен газ. Не съм много на ти с руският , затова и не претендирам да съм разбрал всичко :) Надявам се някой тук да разбира добре руският, и да обясни по добре от мен теорията на Ацюковски ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия