Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (5/31) > >>

paparosko:
Ако ще ползваш хидромотор за задвижване, то много се утежнява конструкцията. Освен ел. двигател ще е необходима и хидравлична система - резервоар, помпа, предпазен клапан, разпределител, дросел или регулатор на дебит...
Освен това хидропомпите са шумни, а може би да възникнат и други проблеми.
Предимството на хидравликата е безстепенната промяна на скоростта.

:)

врановски:
Така е, даже и рамката може да напълним с масло, а под седалката една горивна помпа от кола. Ще се виждат само два маркуча от каплата. Може да го ползваме и за трактор на ранчото :D

Радeв:
Здравейте!
Ето до къде стигнах. Много добре се получи! Невероятно лек и здрав BMX + моя 500W хъб.
Остават:
1.светлини
2. калници
3. кошничка отпреде

П.С. Липсващите спици ги попълних със стандартни 2.5мм. След като ги отрязах ги приплесках с чука малко, след което им нарязах 2.5мм резба с плашка. За тях използвах железни нипли.

tosho:
Радев сподели волтажа и ампеража  на батерията и колко преход прави само на ток ,аз лично не мога да намеря литиеви батерии с различен волтаж ,примерно 24,18или 12волта и зарядно за тях за да си правя мощността както реша,също така няма и 60-66 волтови,предлагането в бг е много еднообразно,само 36 и 48 волта,никакво разнообразие. :-[

tosho:
В момента карам с литиева батерия 48волта 10 ампера,прехода е по-малък отколкото с гел оловни батерии 48волта 9 ампера.Или съм попаднал на батерии менте или литиевите са прехвалени.За сметка на това пък теглото ми е по-леко с около 6-7кг така ,че по лесно го карам като велосипед.Някой от вас ако има литиеви батерии да сподели колко е прехода при него за сравнение,при мен е 10км с литиевата , с гел оловните правех 15км

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия