Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (21/31) > >>

Аtos:
Valdano, не се цупи, никой не ти се подиграва.
Решението на твоето желание е обикновен електро ролер, прилича на голяма тротинетка, дават му около 30 км. пробег с едно зареждане.
Компактен, лек, преносим... зарядното му е почти като на лаптоп.
Няма смисъл да се напъваме да правим проекти, чиито изпълнения ще са по-скъпи и по-трудоемки от готово изделие.

getca:
Valdano, привет, не обръщай внимание на задевките, тук е така, сборище от възпитани многознайковци. :) На въпроса - имаш два варианта:
> Купуваш си кит от Конрад и сам си правиш колелото, предверително закупено;
> Отиваш в специализиран магазин/фирма, даваш необходимото количество финикииски знаци и получаваш исканото.
Ако си от София мога да посоча такъв магазин, живея наблизо. Имат всичко, могат да ти направят каквото им кажеш. Говорил съм с управителя, който кара звяр с два ел.мотора по 500Вт, които носят няколкократно претоварване. Казва, на светофара кола трудно се мери с него на старт :o. За съжаление удоволствието е скъпичко, основно батерията товари цената. Отделно колелото трябва да е със стабилна конструкция. В крайна сметка трябва да заделиш от 2к нагоре левчета за нещо наистина вършещо работа. имаш баир да качваш, а и явно си едър с тия кила, та ше ти трябва доста енергия за целта.
Ей такива работи ми въртят из главата. Иначе и на мен ми се нрави идеята за ел.колело, но засега приоритетите са други.
Поздрави!..

ebiker:
С приятел се вдъхновихме да направим някакви аматьорски клипчета свързани с електровелосипедите, които с малко срам бих желал да споделя :D
Първия ни "епизод" просто показваме какво представлява един 1000 ватов, но доста базов и достъпен кит с хъб мотор за електрифициране на обикновено колело: https://youtu.be/Qesyu61XJQU

Снимали сме и сглобяване върху самото колело и тестове в градска и офроуд среда, но остава да ги сглобя и кача. Предстои да правим и модификации за повече мощност и още тестове.
Само ще подскажа че този въпросния кит във фабрично състояние без проблем (макар и доста тромаво) тръгва и ускорява по над 15% селски баир с 85кг. пътник върху него без помощ с педалите. Определено 1000 вата имат повече сила от педалирането на нормален човек и по-малко от мотопед.

Maistora52:
Държа да подскажа на колегите, че названието "шестограМ" е неправилно - то просто не съществува и не означава нищо.
Правилната дума е "шестограН" - означаващо, че има шест "страни" (гран-ове).

ebiker:
Най накрая е готов и съществения епизод с теста на 1000 ватовия кит в града и извън него :)
Доста дълъг се получи, но исках да включа без изрязвания цялостното каране за да се добие по-точна представа за възможностите му

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия