Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Кавитационни роторни топлогенератори

<< < (17/17)

янко:
Здравейте,да изтупаме праха от темата.Днес пуснахме една установка,мотор 4квт трифазен 2860об,ротора е плътно желязо с диаметър около 250 мм на 120мм,с радиални отвори  с дълбочина 20 мм и диаметър 16мм,с тегло около 27 кг.Установката работи около 3 минути и мотора изгоря (некачествен ремонт),успя да вдигне не повече от 6-7гр. на водата(входяща около15гр.),шефовете са обнадеждени от резултата и ще купуват нов мотор,но за мен експеримента е пълен провал,като се има пред вид че очакваха минимум 50гр. изходяща.Какво ще кажете,има ли някаква надежда?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: янко в Декември 18, 2020, 10:08:17 pm ---Здравейте,да изтупаме праха от темата.Днес пуснахме една установка,мотор 4квт трифазен 2860об,ротора е плътно желязо с диаметър около 250 мм на 120мм,с радиални отвори  с дълбочина 20 мм и диаметър 16мм,с тегло около 27 кг.

--- Край на цитат ---
Поиграли сте си да го направите и е похвално. Браво на вас!  Ще бъде добре, когато коментирате относно това да пуснете и малко снимков материал.

--- Цитат на: янко в Декември 18, 2020, 10:08:17 pm ---Установката работи около 3 минути и мотора изгоря (некачествен ремонт),успя да вдигне не повече от 6-7гр. на водата(входяща около15гр.),шефовете са обнадеждени от резултата и ще купуват нов мотор,но за мен експеримента е пълен провал,като се има пред вид че очакваха минимум 50гр. изходяща.Какво ще кажете,има ли някаква надежда?

--- Край на цитат ---
При такива опити "надеждата" не е нещо за което хората трябва да мислят. Те просто трябва да имат възможност да анализират проблема правилно и да имат трезво виждане за физичните процеси.

Сега, от това което давате като информация не е много ясно какво е станало. Първо каква е била черпената мощност от двигателя, засякохте ли? При положение че е изгорял и имаме 4 KW номенклатура, означава че той, за тези 180 секунди работа е черпил над 4 КJ ( 4 KW ) на секунда. Той може да е черпил повече под този товар, и най-вероятно е, за да изгори. 6-7С на (да кажем) 1 литър вода, за това време е нищо, понеже да вдигнете тези градуси на литър са необходими (грубо) 30 КJ, а вие сте изразходвали 720 КJ (приемаме максималната номенклатурна теглена мощност, за да поставим някаква граница на изчисленията), тоест ефективността ви е 4.17%. Но при положение че вместо 1 литър имате 10, ефективността ви е 41.7%, като това ми се струва да е по-реалистично (надявам се виждате логика). При положение че сте загрели 100 л (което много ме съмнява да е така), за тези 180 секунди работа, това си е огромно постижение, понеже (както вече предполагам се досещате) за вдигането на тези градуси на 100 л, са необходими 3 MJ, а вие (под максимален товар) сте могли да консумирате само 720 КJ, или ефективността ви е 417%. Но тези изчисления се базират на максимална теглена мощност, а при положение че тя се промени, което е вероятно, тези проценти, релативно на нея, се променят.

янко:
Ние не сме направили нищо,само фундамента,шефа домъкна всичко от някъде.Пробата беше на око,без никакви измервания.Сега ще търсят нов мотор и пак ще пробваме

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия