Автор Тема: Опростен вариант на Тестатика  (Прочетена 56501 пъти)

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 170
Опростен вариант на Тестатика
« -: Декември 25, 2008, 06:13:21 pm »
Започнах превод от руски на опростен вариант на Тестатика
Първо качвам чертежи, после ще има и коментари!

Честита Коледа!

alexmir

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #1 -: Януари 09, 2009, 02:23:24 pm »
Здравей, имаш ли някакъв напредък с тестатиката?
имам разни материали които съм събирал от нета мога да ти изпратия?

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 170
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #2 -: Януари 09, 2009, 04:04:57 pm »
По принцип съм готов с превода. Но изчаквам да се появи някакъв интерес във форума.
Аз в момента се занимавам с други неща.

alexmir

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #3 -: Януари 09, 2009, 04:25:21 pm »
Имаш ли нещо тествано от тестатиката?
Прати превода ако не ти в проблем.

alexmir

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #4 -: Януари 09, 2009, 04:27:03 pm »
С един прятел сме събрали някои части за тестатика но още нищо не сме тествали...
От Джо селл интересуваш ли се?

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 170
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #5 -: Януари 09, 2009, 10:23:02 pm »
Така. Да довършим започнатото.
     Трябват ни два диска плексиглас с дебелина 3-4 мм. Размерите посочени тук се отнасят за дискове с диаметър 300мм. Дисковете са еднакви и обърнати с лице един към друг. Върху лицевата им страна са залепени алуминиеви пластини 36 външни (периферни) и 36 вътрешни. Външните пластини (дебелина 0,2-0,3 мм) към периферията на диска са прекарани през прорези и прегънати на гърба на диска на дължина 5мм. Респективно вътрешните (дебелина 0,5-0,6 мм) са прегънати на обратната страна на диска на дължина 7мм. Пластините са прекъснати в средната си част с пояс в който са пробити 36 отвора с диаметър 3-6 мм.
ВНИМАНИЕ
   Алуминиевите пластини се залепват само от лицевата страна, от към гърба не трябва да има лепило – там се стичат зарядите.
   Отворите с диаметър 3-6 мм трябва да се изпълнят под наклон като се има предвид, че двата диска се въртят в различни посоки, така че да може да се засмуква въздух в междината между двата диска.
   Напрежението зависи от броя на пластините
   Тока зависи от сечението на пластините – трябва сечението на външните и вътрешните да бъде еднакво.
   Като вариант е възможно да се фрезоват легла за пластините с дълбочина 0,2-0,4 мм в плексигласа, в които да се положат и залепят.

   Месингова шайба се прикрепва към плексигласовите дискове с 4 броя винта със скрита глава. Всички те са фиксирани на вал и 2 броя  лагери в лагерно тяло, което е хванато на стойка. Стойката се изолира чрез пореста гума към фундамента. Към стойката се закрепват и държачи на медните четки, които са четири на брой и служат да отнемат натрупаните заряди от пластините. Четките не трябва да се допират до пластините. Разстояние между тях 0,4-0,6 мм. Като вариант на четки може да се използва изкуствена вълна покрита с токопроводящ слой. При този случай разстоянието може да се намали до 0,2-0,4 мм.   

Разстоянието между плексигласовите дискове трябва да може да се регулира в рамките на 1,5 – 3 мм.
Дисковете с вала да се балансира.
Целта е след като се завъртят в различни посоки да подържат самостоятелно въртене със скорост 50-70 об/мин.
За диск с диаметър 300 мм ориентировъчно е нужен кондензатор 1000 мкФ 400 В.
Зарядите текат от средния пояс на диска (там дето са 36 отвора) към периферията и към центъра. Полярността трябва да се определи предварително с волтметър. Диода 400 В, 10 А, служи за защита от случаен допир до диска и разряд на кондензаторите през човека.
Товара се подбира опитно в рамките на 220 – 300 В напрежение така, че да не се допусне пълно разреждане на кондензаторите.

alexmir

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #6 -: Януари 12, 2009, 02:01:22 pm »
Здравей,


имаш ли линк към руския сайт от които си го изтеглил материала искам да провериа за по детайлни чертежи на базана които да изрежа плексигласа

Поздрави,
Алекс
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 11:38:05 pm от altium »

kelt

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #7 -: Март 02, 2009, 07:28:59 pm »
В това видео казват, че използват някакво специално магнитизирано фолио на дисковете
« Последна редакция: Март 02, 2009, 08:24:16 pm от altium »

i_vack

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #8 -: Март 22, 2009, 07:20:52 pm »
Здравейте
От всичко което сьм чел и преглеждал по темата за тестатика ме насочва кьм сьвсем други мисли.А именно че освен това устройство да е уникално е и твьрде допотопно по отношение на изпьлнението си ,но сьвсем в духа на времето през което е конструирано.Всички тези лайденски стькленици и намотки са си чиста проба ултра или т.н. супер кондезатори.Не не сьм експериментирал но не ме сьдете,а помислете.Според мен ако някой си насочи усилията в тази насока ще има много обещаващи резултати.

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #9 -: Юли 13, 2009, 04:04:06 pm »
Здравейте, някои мислил ли е върху функцията на перфорираните метални пластини по оригиналната тестатика. И защо отворите са правоъгълни , а не кръгли.

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #10 -: Юли 13, 2009, 04:12:27 pm »
А освен това мисля, че в место плексиглас (за дисковете) може да се използва тънък лист разпенен полиуретан 15 мм (студопор )- той и без да се върти е наелектризиран до безбожие ...

Неактивен sbk1

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 198
  • sgcar.hit.bg
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #11 -: Декември 12, 2009, 10:49:01 pm »
ползвал съм  преводача...дано да е от полза  на някой....
За председател на немската Федерална република
Бон
Германия

Г-н президент!

Аз ви моля да направите най-добрия си, така че процесът срещу г-н Sievers и Дружеството BECOCRAFT трябва да бъде направено преди 20 ноември 1992 г., когато Стефан Маринов трябва да действа като негов адвокат.

Подпис и адрес:

------------------------
Превод от немски език.
------------------------

Оригиналът е публикуван в DEUTSCHE Physik, № 7.

DEUTSCHE Physik
Международен журнал на фундаменталната физика

10-ти октомври, 1992

Стефан Маринов
Изток-Запад Издателите
Morellenfeldgasse 16
A-8010 Грац, Австрия
Телефон 0316/377093
Факс 0316/835015
Банка: Кредитанщалт ", Грац,
0082-17077/00

За г-н Рихард фон Вайцзекер
Председателят на немски Федерална република
Бон
GFR

Почетен Г-н президент!

На 19 май 1992 г., в 8 ч., шест въоръжени полицаи са нахлули в дома на генералния директор и заместник на Дружеството BECOCRAFT, Герда и Юрген Sievers. След много разследването на час, в който са били разграбиха дори легла. Всички документи на дружеството, бяха конфискувани. Един месец по-късно, на 15 юни, г-н Sievers бе арестуван на улицата, когато, както в глупава история детектив, една полицейска кола блокиран по пътя си. От този ден г-н Sievers е задържана под стража в Кьолн-Ossendorf.

На наказателно обвинение срещу г-н Sievers подадена от председателя на полицията в Кьолн (V 3120 92-12877 на 16.XII.91) е: инвестиционна измама. Всички разплащателните сметки на компанията бяха незабавно блокиран. Въпреки това, след четири месеца за задържане на обвинение акт не е представен.

Денонсирането срещу Компанията BECOCRAFT е издаден от Stadtwerke Кьолн (Кьолн's енергийна компания): с писмо на 16.XII.91 (500 - 18/91 Ди) към Главна прокуратура - Кьолн, който бе подписан от г-н Бира и г-н Didrich.

Дружеството BECOCRAFT подкрепя научните изследвания в областта на алтернативната енергетика и неговата цел е да се съберат енергичен алтернативни източници на пазара. Той е един от малкото в Германия, който инвестира пари в изграждането и развитието на машини за предоставяне на безплатна енергия.

Аграрният помпа на изобретателя Артър Бекър е по-важен проект в една година периодът на съществуване на дружеството. Компанията също така подкрепя развитието на моята перпетуум мобиле VENETIN COLIU.

Информацията е стигнала до ушите на господа от ютилити компания Кьолн (или ушите на други господа!), Че ако тези машини ще се появят на пазара, хората ще намалят своите проводника води до електрически централи и колите си да не повече спират на бензиностанции. (За съжаление това е вярно!) И което е реакцията на всички тези господа: Всички изследвания и развитие на тези машини трябва да бъдат nipped в зародиш.

Дружеството BECOCRAFT, като най-важна в областта на свободното производство на енергия, е трябвало да бъде разрушен (в) първото. Как? - С измама обвинение. Ищците се разбра, като мотивация на обвинението, така че според законовите преподава във всички университети на света изграждането на такива машини е невъзможно.

Дружеството работи с парите, които му спи партньори (около 30 души) са инвестирали. Логиката на ищците по този начин е много прост: Фирмата събира пари за изграждане на машини, които никога не може да бъде построена. По този начин компанията е defrauder.

Г-н президент! Законът за спестяване на енергия е валиден за много физически системи. Но не за всички! Човек може да обикалят този закон и производство на енергия от нищото. Ние наричаме такава енергия свободна енергия. Тя трябва да е ясно, че всяко дете, ако могат да бъдат построени тези машини, тогава всички тези компании, които днес търговията с въглища, петрол, вода и ресурси атом и спечели милиарда ще бъдат взривени от световната сцена като от вятъра. По този начин не Misters Бира и Didrich престой зад този мизерен действие. А много по-силна POWER престой зад!

На 3 октомври г-жа Sievers нарича среща на всички партньори, за да решим какво да правим в новата ситуация. Той беше единодушно постоянната да продължат с изследванията в областта на свободната енергия и да реализира целите на BECOCRAFT включване на тези енергийни източници до пазара.

Следва да се отбележи, че BECOCRAFT е обвинен за инвестиционни измами, но до ден днешен нито един от партньорите е издала денонсиране, въпреки че към Прокуратурата изпрати писма до всички от тях. По този начин само ищеца, което остава е ютилити компания BECOCRAFT Кьолн, с който няма абсолютно нищо общо.

Около час след срещата, г-н Fleschenberg (Ackerstr. 16, DW-5068 Odenthal), които имаме избран за говорител на всички партньори, ми се обади за да обсъдят някои технически подробности относно моята машина VENETIN COLIU. Когато говореше за около 15 минути с г-жа Sievers за бъдещото управление на компанията. Въпреки това, когато след още един час, г-жа Sievers му се обадих отново, тя не може да разпознае гласа на г-н Fleschenberg. На въпроса на г-жа Sievers: "Има нещо се е случило?", Отговорът е: "Един стар познат на мен, с които имах нещо общо помежду си преди 10 години, ми се обади малко след нашия разговор и ми каза: дам ти един приятелски съвет е да се откажа. " Г-жа Sievers желаят да научат нещо повече, но г-н Fleschenberg си каза: "Не ме питайте повече. Не ми е позволено да се говори. Но имам съмнение, което аз не смея да се произнесе - има голяма сила зад . " И той отхвърля с думите: "Пожелавам ви много щастие."

Г-н президент! Когато някой иска да се задуши на перпетуум мобиле изследвания, един не отива в полицията председател, но купува убийци. И причината ще бъде сигурен. Ако някой се отнася до прокуратурата, ще стане смешно. Но ако човек отива в полицията президент и паралелно Intercepts телефонни разговори и изнудва хората, това е престъпление.

Законът за спестяване на енергия по принцип не е валиден. Да покажа това с много от моите експерименти: на сачмен лагер Motor (л), за които всеки физик казва, че тя не може да се върти на всички, машините Adam (2), Мамин COLIU (3), VENETIN COLIU (4).

Нищожността на ъгловата скорост опазване право може да бъде доказано с всяко дете, с по няколко часа на работа (ъглов момент, импулс и енергия са на място пространство, пространство-време и час време компоненти на общо количество, което ние наричаме енергийно-инерция 4-тензор). На снимката са студенти S. Homann, М. Pruss, A. Wahmann и Г. Фогт на Friedensschule в Мюнстер, които са многократно ми въртящи Ампер мост и се доказва недействителността на ъгловата скорост законодателство за опазване от детински прост експеримент . Аз публикува научен доклад на децата в моя дневник DEUTSCHE Physik (5). Къде сме ние, г-н президент?! Деца правя експерименти, доказващи недействителност на закони, които "се обучават във всеки университет в света".

Тези деца са същите, които преди три години, спечели първа награда в конкурса "Студентски изследвания" с моята сачмен лагер мотор. Сега изследванията на деца е съсредоточена върху перпетуум мобиле VENETIN COLIU.

Защо съм работа с деца, ще ви попитам. Защото дори на ръководителите на студенти, напълнени с фалшиви догми, които "се обучават във всеки университет в света", са загубени за нас.

Пол Бауман (снимка на стр. 8), обикновен швейцарски селянин, който днес е духовен глава на християнската общност METHERNITHA в село Линден, близо до Берн, е осъден на 7 години от лъжливо обвинение. В затвора, през 1978, той изработена първата перпетуум мобилни функциониране на нашата планета, машината TESTATIKA (снимка на стр. 9). От тази машина десетки прототипи са построени. Дам в DEUTSCHE Physik, № 4, картината на машина с диаметър на диск 2 метра, които постоянно ще дава 30 кВт електрическа енергия (машината на стр. 9 има само един диск с диаметър 20 см и осигурява около 200 W).

Аз съм член на общността. През март 1989 г. изследвани две машини TESTATIKA. Това е освен никакво съмнение, че TESTATIKA е перпетуум мобиле, който освен това доставя голямо количество (в сравнение със своите размери и тегло) на свободна енергия. Аз, посветен на тази машина на петия том на моята серия трънливия пътя на истината. След половин час видео е регистрирана които всеки може да получи.

Общността обаче защитава становището, че човечеството не е узрял за такъв източник на енергия и не излиза с него, на обществеността. Машината, разбира се, няма да бъдат патентовани (Общността е срещу всички патентни служби, банки, затвори и т.н.). Тя ще бъде предоставена на тези села, градове и държави, където хората като истински християни живеят в хармония с животните, растенията и с всяка друга.

По мое мнение, ние сега трябва да даде на TESTATIKA машина на човечеството, в противен случай ни Земята ще се задушат. Аз свикат заседание на активните на Общността за обсъждане на този въпрос. За съжаление от 23-те участници аз бях единственият, които гласуваха "за", всички други гласували "против".

По време на големия духовен ренесанс в Съветския съюз, Общността подкрепя предложението ми да се покаже на машината на моя приятел, академик Сахаров, и след това да го покажат с речта си в телевизионни Москва. Въпреки това "Сахаров" умира по време на организацията на тази дейност (съответната документация може да се намери в обемите VI, VII, VIII и на серия трънливия пътя на истината). Тогава също на духовното възраждане на изток се обърна в задънена улица.

Г-н Бекер, като Пол Бауман, е конструирана и откритието си в затвора в Frankfort. Г-н Sievers, на Beco-партньор г-н Рунг и мен са снимани в предната част на помпата си през март тази година. Г-н Бекер се страхува, като перпетуум мобиле конструктор, да бъдат преместени от затвора в психиатрична клиника, където той няма да имат възможност да работят по-нататък машината му. Поради тази причина той не го наричат перпетуум мобиле и не оставя той върти самостоятелно. По този начин той може да патент си машина (патентен оповестявания DE 4037631 А1 и P 41 11662 3-15), като перпетуум мобиле заявления са автоматично отхвърлена от всички патентните служби по света.

Машината на г-н Бекер се състои от две части: Голяма водно колело, когато свободната енергия, според г-н Бекер, се произвежда и на водна помпа, където тя се влива в полезна енергия. Аз наблюдавани и изследвани на машината. Не можех да измерване на над единство ефект, т.е. по-висока ефективност от 100%. Моят хидростатични изчисления показват също така, че нито една теоретична над единство ефект може да се очаква. В динамични изчисления са толкова сложни, че те не могат да се извършват на най-добрия компютър. Изобретателят е убеден, че неговата машина е с над единство ефект. Решението може да бъде дадена само от много добре изработена експеримент. В момента г-н Бекер е изключена възможността да работят допълнително, на Beco-партньор Клаус Tolkmit то се натрупва в леко променя формата си със собствени пари. Той се основава само на волана, без помпа, и се надява да има скоро самоходни колело.

Работя по-нататък с собствените си пари на моята машина VENETIN COLIU (4). Шестият вариант на тази машина е показано на снимката на стр. 11. Свободната енергия, която произвежда VENETIN COLIU е причинено от анти-Ленц ефект, който съм открил. Надявам се скоро (по-малко пари повече време, повече пари, по-малко време) да има самостоятелно въртяща се машина.

В тази ситуация аз ви адресиране, г-н президент, със следните ултиматум: Ако до 20 ноември г-н Sievers и разплащателните сметки на дружеството няма да бъдат освободени и обезщетение от 100,000 ДМ няма да бъдат платени, или, ако до 20 ноември 1992 г., процес срещу г-н Sievers няма да вземе мястото, където следва да му се явява като адвокат, аз ще се ангажирам с пламъците по стъпките на прокуратурата служба в Кьолн.

Ако г-н Sievers и текущите сметки, ще бъдат освободени, но ще 100000 DM обезщетение не се изплаща, искът за обезщетение ще бъде повишена с 10 млн. DM.

Ако процесът ще бъде и г-н Sievers ще бъде оправдан ние трябва да претендира, 10 млн. DM щети.

На процеса не само се защитава тезата, че хората, които строят Perpetua mobilia не са defrauders. Аз се обвиняват науката днес на измама.

1. Физика днес твърди, че законът за спестяване на енергия е с обща валидност. Това е измама. Виж по-горе аргументи.

2. Физика днес твърди, че ъгловата скорост законодателство за опазване има общ валидност. Това е измама. Виж по-горе аргументи.

3. Физика днес твърди, че на втория закон на термодинамиката е обща валидност (т.е., че е невъзможно да се изгради едно перпетуум мобиле от втори вид). Това е измама. Руската Алберт Serogodsky (6) конструирани топлинна машина с една гореща контейнер и без студена контейнер. През ноември 1991 г., Поканих Serogodsky в Берлин, където прави контакти с г-н Sievers и с моя приятел Бернхард Schaeffer относно пускането на пазара на машината му. Г-н Sievers не може да плати исканата сума (1000000 DM), а договорът бе договорена с Schaeffer.

4. Физика днес (специалната теория на относителността) твърди, че абсолютната скорост на лаборатория не може да ми измерят. Това е измама. Аз измерва тази скорост с три оптични (7,8,9) и един електромагнитни (10) експеримент. Моят "свързани капаци" експеримент даде стойност = 360 V + / - 40 км / сек с Екваториална координатите на върха алфа = 12.5h + / - 1h, делта ¡= 24 + / - 7 ¡. Моят приятел християнин Monstein (11), получени за алфа и делта същите номера, с десет години измервания на анизотропия на общата (не реликтни) космическия радиационен фон.

5. Физика днес (общата теория на относителността) твърди, че е невъзможно да се направи разграничение между опитни и кинематичен гравитационно ускорение. Това е измама. Аз установени експериментално (L2) такова разграничение.

6. Физика днес твърди, че основното уравнение в електромагнетизма е уравнението на Лоренц. Това е измама. Показах (13) теоретично и експериментално, че основното уравнение в електромагнетизма е Нютън-Лоренц уравнение (както е наречена от мен):

m = mu0 - Q град (PHI) - (р / в) DA / DT + (р / в) VX гниене (А) - (р / в) срещу DIV (А)

А когато Фи и са електрически и магнитни потенциали на електромагнитна система в точка, пресичани от частица с маса m, електричен заряд Q и V скорост (mu0, А, и срещу всички носители). (D / DT е частично производни по отношение на времето). Ускоряването на таксата е mu0 и с е скоростта на светлината. В ПОСЛЕДНИЯ СРОК липсва в уравнението на Лоренц. И точно този термин е отговорен за въртене на въртящите се мост Ампер.

7. Физика днес твърди, че ток актове с ponderomotive сили на други електрически ток и други електрически акт течения на ток с ponderomotive сили. Това не е само измама, това е idiotism. Изместването сегашната "потоци" във вакуум. Така физика днес приписва ускорение за вакуум!

8. Физика днес (принцип на относителността) твърди, че когато човек е в ръката на един магнит и в друга страна, тел, а след това по предложение на тел, както и по предложение на магнита същия интензитет на електрически

Emot = (V / в) х гниене (А)

актове за цените на линия. Това е измама. Горните двигателния електрически интензитет, действа само по предложение на проводник. При движение на магнит-двигателния електрически трансформатор интензивност, открити от мен

Emot-TR = (L / C) (V град) А

актове за цените на линия. Аз демонстрира това с много експерименти, най-красноречив от които е квази-Кенард експеримент (10). Когато тел и да се премести магнит заедно, тогава по физика днес, не електрически интензитет трябва да действа в проводника. В интерес на истината на сумата от над два актове интензитет и това може да се наблюдава на известния диск Фарадей. Този ефект е наблюдаван от Фарадей през 1831 г., но до днес физика не мога да го обясня.

9. Физика днес твърди, че електромагнитните ефекти се определя от електрическите и магнитните интензитети, Е, Б. Това е измама. Те се определят от електрически и магнитни потенциали, Фи, A. Така габарита на инвариантност е измама. Според физика днес, ако има две много дълъг коаксиален рулони и променлив ток потоци във вътрешната намотка, няма да има ток в външната намотка, тъй като магнитните интензивност през цялото време нула. В интерес на истината, текущи потоци във външната намотка, като магнитното потенциал има промяна (вж. втори мандат на правото в първото уравнение на предходната страница). Този ефект може да се наблюдава във всички трансформаторни постове.

10. Физика днес твърди там е "размножаване на взаимодействие" и дори изчислява неговата скорост. Това е измама. Нашият свят е изграден от три (и само от три!) Неоспорим количества: пространство (дължина), време и енергия. (Забележка енергия и маса е един и същ неоспорим физическо количество и "символ" формула на австрийски физик Фриц Hasenohrl (1904)

E = M C C (m пъти квадрат в)

не се казва нищо повече от идентични уравнение 1 m = 100 СМ.) Така единственото "нещо", което може да се движи в пространството се нарича енергия. И ако някой започне да бърбори за "размножаване на взаимодействие", аз да му кажа: "Експрес това си количество в метри, секунди и джаула." Тогава устата на бърборко се затваря.

Това е достатъчно за вас, г-н председател. За други измами на физиката днес аз ще разкажа по повод на брат си.

С тази измама науката, на фирми, изследователски институти и университети смучат милиарда марки от джобовете на немски данъкоплатците, без изобщо да ги питат дали са съгласни. На процеса ще обвинят всички тези гигантски defrauders питам за тях най-високите наказания за престъпленията си, както и с техните енергийни източници, които рушат целия свят.

И тези defrauders г-н Sievers са хвърлени в затвора, защото с парите, които някои хора доброволно инвестирани той възнамерява да спаси нашия свят.

АЗ съм гледам за бързо вашия отговор, г-н президент, като бих искал да знам дали г-н Sievers ще бъдат освободени, или ще трябва да се подготвя за процеса. Аз се изключи възможността, че ще направя нищо, а ти ще ми позволи да умре като горящ факел.

С моите и на други немски надежда,

(подпис)

viper

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #12 -: Август 20, 2010, 02:33:25 pm »
Аз мисля че, за да се построи работещ модел на Тестатика, трябва да се разделят 2 процеса. Първият и най важен е самозадвижването на 2 те колела и Вторият е преубразуване на енергията в 220в 50хц. Та в самата ми идея се крие следната мисъл. Дисковете са противоположно заредени а тоест с положителен и отрицателен потенциал. Ако са разделени на 100 секции и се въртят един спрямо друг с скорост 50 оборота в минута  то тогава трябва 1 секция да се ползва за самозадвижване а следващата за отнемане на електростатичното поле и преубразуването му в ток . Значи да разгледаме как се получава синусоида .Имаме 2 пика един отрицателен и 1 положителен ако , напреженията им започнат взаимно и линейно да се изравняват то тогава  тока протичащ започва да клони към 0 и при последващото повишаване да клони към върховата стойност.
Ако се ползват четните пластини за задвижване то тогава само и единственно нечетните ще са заредени с положителен и отрицателен потенциал. Така разгледаната постановка вече при 50 оборота за завъртане получаваме положителни и отрицателни пикове на напрежение с честота 50 хц. Следвашата точке е преобразуването на елетростатичното поле пулсиращо с честота 50 херца в използваем еквивалент от 220в 50хц. С отнемане на положителният и отрицатеният потенциал от установката тея потенциали би следвало да зареждат кондензатори, като при отнемане на входният потенциал а тоест в позиция на колелетата е сектор който е бил използван задвижване .Токът получен пада до 0 ако се разреди кондензаторът използван за съхранение на отнетото електростатично поле от секцията на колелото. Значи да направим обобщение. Получили сме 2 пика с честота 50 хц, единственното което трябва да се направи е кондензаторите да се разредят през трансформатор за да се разредят и кондензаторите и да са готови за последващо зареждане. логично е това да е понижаващ трансформатор а другото е че трябва на всяко рамо да има поставен тиристор(диак) заради прекъсване връзката с трансформатора при последващото зареждане.Тоест когато , напрежението се покачва от  0 до към максимална стойност да предпазят от саморазреждане през трансформатора и когато пикът достигне върхова стойност да се отпушат и трансформатора да си изиграе правилно ролята, а тоест да преубразува тока в използваем . Навежда ме и мисълта че, за съжаление елементната полупроводникова база надали има динистор с праг на отпушване 20кв. Какво да направим тогава.... най ефикасният вариант в случая е да се направи искрище свързано последователно на първичната намотка на трансформатора.Така получаваме праг на протичане на тока от кондензаторите и успешна имитация на високоволтов динистор. Мисля че тази моя теория е вярна до в момента до който изходният ток е константа.Ако консумацията превиши тая константа трябва да се пререгулира и разстоянието между електродите на искрището.Възможно е и да не оказва чак толкова огромно влияние,  но е и възможно да срине изходният ток до 0 при претоварване.Но то и затова са много и моделите за по малка и по голяма мощност. Не ми е ясно само 1 защо винаги гледаме да си усложняваме живота с квази етерни скаларни величини действащи на магия... понякога всичко е просто под носът ни ))) а и не мисля че в интернет има постната каквато и да е реална схема на това устройство и че, повечето детайли по него и връзки са за заблуда на противника. Защо ли.. ами идват ми поне няколко, идеи на ум и едната е че, има нефт за не по малко от 200 години.Енергията е сила и който я владее, владее и света.

Критики приемам всякакви на моята теория. Ще се радвам да я обсъдим.
« Последна редакция: Август 20, 2010, 04:22:46 pm от viper »

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #13 -: Ноември 04, 2010, 02:32:55 pm »
Пробвах да го репликирам това моделче в малко по-малък мащаб, но не можах да центровам дисковете в хоризонтално направление ..... Като цяло си е доста играчка има ли механика ....
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 11:40:31 pm от Radko »

ZxZ

 • Гост
Re: Опростен вариант на Тестатика
« Отговор #14 -: Юли 10, 2012, 10:20:33 am »
Здравейте,
нов съм във форума и искам да попитам този вариант работи ли ?
Поздрави
Георги