Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Русский ученый Юрий Краснов создал супертопливо
caduceus:
Явно не само аз съм задълбал в темата Шаубергер :) Вижте постове 93, 97, 101 в темата "Кола на вода"... Какво имаме при Краснов - високо налягане, вихрово движение на водата, затворен цикъл, тръби и високонапорна помпа, промяна на състоянието на водата в гориво. При Шаубергер - двупосочно завихряне, отново високо налягане в края на вихровите тръби на спиралния импелер, затворен цикъл, промяна на състоянието на водата в гориво. Разлики - никакви... Обаче ще чакам и Момчо да се произнесе сега ;D
Ключови думички и изрази:
естествено движение на водата; очистване на водната акватория /също работа на Шаубергер/; вихри, водовъртежи по ручеи и реки; извори в които водата постъпва от километрова дълбочина; жива вода; синтез /т.е. имплозия, обратното действие спрямо разлагане и експлозия/
gomi
Ти си наред да си спомниш каква снимка ти пратих наскоро :)
ПП
Ако някой се интересува от тръби на Шаубергер, мога да споделя технология за домашно производство - моя разработка, част от по-голям проект по който работя в момента
smsi-h:
--- Цитат на: caduceus в Май 03, 2009, 05:47:37 pm ---Ако някой се интересува от тръби на Шаубергер, мога да споделя технология за домашно производство - моя разработка, част от по-голям проект по който работя в момента
--- Край на цитат ---
Да не би случайно да имаш кладенец, да си направил система от тръби с раличен диаметър в краищата им, в тръбата да има спираловидна релса, а целта да е да вадиш вода без ел. помпа? Или за какво иде реч? Сподели!!!
DDHRISTO:
Според мен тук става въпрос за водно-нефтена емулсия а не за промяна свойствата на водата.Не виждам и толкова високо налягане в установката.Помпата е най-много 6-8 стъпална, което максимум може да даде 35 атм. като налягане.Получава се що годе стабилна емулсия която действително гори.Колкото по малки са емулсионните частици, толкова по чисто е горенето.Правил съм емулсия от вода и нафта в съотношение 30 към 70 и гори перфектно, без никакъв черен дим. Не съм пробвал в такива съотношения като това на тази установка на руснака, но ще пробвам и ще видя какво се получава.
В никой случай обаче не може и дума да става за промяна на свойствата на водата.
caduceus:
DDHRISTO
ОК, но 30/70 с нормална вода е едно, а 99/1 е съвсем друго... просто виж постовете и линковете в тях и ще ти светне лампата :)
smsi-h
Имам предвид спиралните двойноусукани тръби от водната турбина на Шаубергер, тези с променливото сечение - един път конусовидни, втори път с променливо по посока усукване по оста и трети път - спирално като тирбушон. Играх си доста и след леене на какво ли не - калаени смеси, восък, работа с пластелин и т.н. стигнах до правилната технология за домашни условия, на готварската печка и мазето :) Водата, минала през тръбите не е вече същата, особено ако е под налягане - точно което говори и Краснов, става животворна и силно активирана. В момента тия тръби са част от новия ми икономайзер за зареждане на гориво и въздух :) Но стават и за какво ли още не...
DDHRISTO:
caduceus,
НИЩО против опита на руснака нямам но нека ми запали течността от дъното на бутилката в която се оттичаше емулсията след експеримента и тогава да мога да кажа, че е постигнал нещо.Чуваше ли пукането което съпровождаше горенето в клипа, знаеш ли какво е това и от какво се поражда - аз знам.И най - накрая, нека изгори един литър от това "гориво" което получава и да даде данни за калоричния му ефект, тогава сядаме и гледаме и сравняваме.Това, което се вижда на установката е система за емулгиране на вода и масло и никакви други ефекти не се забелязват, да не говорим че плътност на тази течност от 1,25 кг/литър най лесно се доказват. Пълни мерителна колба от един лътър с тази вълшебна течност, измерва я и доказва каква е плътността. Залагам отсега че е по-малка от 1.00 кг/литър,а за формата на тръбите, които пишеш не знам нищо по този въпрос и какво се получава като преминава водата през разни форми. Опиши по- подробно какво става и каква е целта. Запознат съм доста подробно с водо-нефтените емулсии и това което се вижда на клипчето си е точно това, пък какво пишат и с какво се хвалят си е тяхна работа.Всяко гориво се характеризира с калоричния си ефект, защо не кажат колко е и не е ли прекалено нисък и затова не се споменава нищо за това ????
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия