Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Схеми "Water4gas"

<< < (2/3) > >>

RUS:
Тороида не е случаен,вероятно става въпрос за трета векторна сила вкарана в уравнението на електролизата.
Да си представим че разпъваме водната молекула между анод и катод - имаме 2 сили в една равнина.
Нека си представим че добавим и магнитно поле в това векторно уравнение - тороидната намотка.
Получаваме още 2 сили в друга равнина.Един вид разпъваме водната молекула в 4 посоки...
А ако напомпим и енергия с лазер - дори и полупроводников ще върши работа мисля че става интересна картинката.Не забравяйте че водата е и своеобразен кондензатор...
Това е доста опростенческо наистина... подробностите оставям на вас.

Тони:
Точно там е проблема. Диполът се ориентира, големият ток го разтяга и къса. Тороидът създава магнитен поток, който кара диполът да трепти и блъска един в друг. Монохроматичната
светлина също бомбардира енергийно дипола и му понижава енергийно нивото на разпад.
Стенли Маер, пакети с нарастваща амплитуда цели същия ефект.

gustav:

--- Цитат на: RUS в Юли 18, 2008, 11:10:50 pm ---Господа,помислете и върху варианта за повишаване на енергийното ниво на електроните в ковалентната връзка на водата посредством лазер-което ще доведе до разрушаване на тези връзки.
При намаляване на енергийното състояние на електроните се излъчват фотони(по елементарни частици от електрона в квантовия смисъл).
Обратния вариант също е възможен - подаваме фотони които повишават енергийното състояние на електроните в молекулата на водата.Лазера позволява високи честоти и е важно да са кратни на резонансната на водата.
Това е само принципна идея и си струва да се обмисли.

--- Край на цитат ---

Здравейте RUS, интересна ми е информацията за лазера. Може ли някакви подробности? От къде може в София да се купят подходящи лазери или светодиоди?

gomi:
Лазар от китай  200mW :
  http://dealextreme.com/details.dx/sku.11315

gustav:

--- Цитат на: gomi в Март 25, 2009, 04:01:37 pm ---Лазар от китай  200mW :
  http://dealextreme.com/details.dx/sku.11315

--- Край на цитат ---
Благодаря на gomi това прилича на оръжие вече - при 1 W не ми се мисли какво ще се случи.
А да знаете ултравиолетови лазери или диоди 300 - 400 nm да се продават?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия