Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Схеми на Bob Boyce

<< < (6/6)

mzk:
Здравей,

Не стана много ясно какво искаш да кажеш, така че ще карам по усмотрение.
1. Ако можеш дай малко повече подробности за периода. Това, което аз съм правил, е да задавам състоянието на пиновете и да следя инструкциите. В този смисъл, при работна честота 20 MHz (а за пика е 20/4) имаш някакви пределни времеинтервали, които в случая са t=1/f -> t=1/(20*10^6) = 5*10^-8 = 50 ns. Използвам две инструкции (задаване на високо състояние и веднага след това задаване на ниско състояние) на пина, за да получа импулс 100 ns.
Ти говориш за цял период от 13,4 ns и явно ползваш някаква допълнителна периферия  ::)
Ако можеш да поясниш и за пико секундите ще ти бъда благодарен.

Но както казах, според мен тайната се крие другаде. Това, което си чел за Hex контролера е свързано с факта, че клетката (60 или 100 клетковия електролизер на Бойс) се явява товар със сложни постоянно променящи се параметри.

По отношение на схемите - гледаме да бъдем максимално полезни на потребителите и в този смисъл, ако си видял схема от този форум, почти сигурно е че е някъде в предвидения за целта раздел. Има няколко теми за LRC метри.

ПС: мога да ти пратя PWM3G, неналепена.

userdsp:
Без множители на честоти... направо от крачето на пика. Драсни ми на лични какво ще ми струва PWM3G платката, че не успях да отворя файла с 10-та версия на програмата.

mzk:
Платката е без пари. Ще се разберем на ЛС. Трябва да имам тук някъде схеми.

ПС: все още не ми е ясно как ще смъкнеш продължителността на импулса под 100 нс (примерно). :)
Нека да уточним
ms - mili second = 1*10^-3
us - micro second = 1*10^-6
ns - nano second = 1*10^-9
ps - pico second = 1*10^-12

userdsp:
Аааа, грешката е моя! Извинявам се! За микро секунди става въпрос без множител.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия