Алтернативни енергоизточници > Неутрализиране реакцията на Ленц

Експерименти, неутрализиращи ефекта на Ленц

(1/1)

getca:
Ако това е вярно, то си е направо революция, защото е сравнително лесно изпълнимо. Според автора КПД-то на битороидалния траф е около 150%... ??? Ами това е повече от 30% по-ниска консумация от източника. Приведено към един генератор 1гВт се получава повече от 300мВт икономия...Та това си е цял ТЕЦ... ;D И като добавим разни други енергоспестявания можем да бием шута на половината ел. централи дето ни тровят.
Някъде из руските сайтове пишеше за един техен инженер, модернизирал неизвестно как силовите трафове в завода  дето работел и консумацията паднала наполовина. Да, ама не рекли партиините тъпанари, пратили комисия за оценка, тя се произнесла, че такова животно нема и всичко било върнато в първоначалния си вид... >:(  ??? Предполагам, че идеята му е била подобна на по-долу описаните - намаляване на реакцията на товара.
П.П. В показаните конструкции са спестени някои подробности мисля...Защо потока на първичната намотка е затворен само във вътрешните тороиди например. Какво би му попречило да плъзне и по външните. Според мен трябва да има междина между тях, която има голямо магнитно съпротивление и ще спомогне за усилване на ефекта. А защо тороиди... ??? Не може ли и с обикновени Ш-та... ??? ;)

getca:
Я да видим как работи трансформатора...Значи точно ефекта на Ленц е причина за консумацията на енергия от първичната намотка. Е добре, намаляваме да речем 2 пъти този ефект и консумацията намалява също толкова. Добре, а какво става на вторичната страна... ???...Откъде ще дойде енергията, така че КПД-то да отиде над 1-та... ??? Енергия от етер, вакуум, друго измерение...или какво... ??? Лично на мен не ми е ясно. Ако някой е просветен по темата нека обясни, моля. В крайна сметка поне може да се провери на практика, пък после ще го мислим. И защо като е толкова проста конструкцията досега не е използувано... ??? Световни конспирации ли, що ли... ;) ??? :)

mzk:
Предлагам малко преводи от форума на overunity за битороидите.

http://www.overunity.com/index.php?topic=4047.3040

--- Цитат ---LOWER PERMEABILITY PRIMARY CORE AND A HIGHER SECONDARY
--- Край на цитат ---
- Първични сърцевини с по- ниска магнитна проницаемост, вторични с по- висока
- увеличена площ на вторичната сърцевина;
- потокът следва пътя на най-малкият релуктанс (магнитно съпротивление)
- площ на първичните сърцевини по-малка в сравнение с вторичната;
- работа на първичните точно преди насищане
-------------
1:1:1 отношение на навивките- размер на кабела достатъчен да понесе мощност за насищане на първичните сърцевини (по- малките)
Използва се 60 Hz (електричеството в щатите е с тази честота)
Стартира се с променлив траф и чист съпротивителен товар.
Настройва се напрежението така че първичните да бъдат точно преди насищане.

Вторичният товар индуцира противо е.д.н., който има три различни пътя, за разика от само един път в стандартния трансформатор. Индуцираното противо-е.д.н. от вторичния товар излиза настрани и му се пречи да се върне (да взаимодейства) с първичната поради евентуалното насищане на първичната и по- малкото съпротивление на външните вторични намотки. Всеки битороид самостоятелно регулира неговото собствено напрежение и само малко възбуждащо поле е необходимо за първичната.


Това последното не ми е много ясно:
--- Цитат ---Measure inp/out and calc PF using 2ch oscope:
   ch1 accross coil for voltage,
   ch2 accross shunt in series for current.
--- Край на цитат ---

ПС: Все още не съм сигурен за специфичната лепенка, която се използва при намотките, както и за въздушната междина (която е 1/8 инча) на първичните тороиди (малките) и първичната намотка минава върху междината.

teofilius:
При генератора на Де-Палма също има реакция и тя е на магнитния въртящ се диск спрямо невъртящите се четки. Дори и самото електричество което се генерира при него е именно поради взаимодействието на четките с магнитното поле. Четките представляват проводник вмагнитно поле. Това което казвам може много лесно да се провери като направиш конструкция при която и двете четки са свързани към оста, която е съставена от две проводящи оси. Съответно за целта ще е нужно да имаш два магнита обърнати с едноименните си полюси един към друг и два проводими диска от външните им страни които по периферията са съединени електрически. двата диска са съединени с ос която е прекъсната между тях а двете четки са свързани в двата края на оста.  Има и друг вариант но този е достатъчен за целта. ..

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия