Автор Тема: TPU Стивън Марк и др.  (Прочетена 59430 пъти)

velstar

 • Гост
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #30 -: Май 22, 2010, 10:24:43 pm »
След много труд и неуспехи, дойде момента когато открих правилната посока за работа по ТПУ. С радост искам да ви представя, поредния ми успешен експеримент, който ще видите на снимката и видеото. http://vbox7.com/play:6cf67ed6

velstar

 • Гост
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #31 -: Май 28, 2010, 01:33:25 pm »
Ето една репликация на ТПУ, която потвърждава резултатите от моите експерименти! http://www.youtube.com/watch?v=Opb0LvX7jZY   Експериментално установих, че принципа на ТПУ е  различен от всичко което се писа по форумите. Може би, факта че се предържахме към тези теории,  е  причината поради която опитите за репликация бяха неуспешни. Както ще видите на клипа, това ТПУ работи само с една честота. Същия ефект се наблюдава и при мен. Ключът към ТПУ е в резонанса! Най напред трябва да се вкара колектора в резонанс, при което се наблюдава прав пулсиращ ток в изхода, с честота различна от резонансната. Това е достатъчно за да светне лампата! Но за да имаме КПД>1 ще е необходимо да намерим още една или две честоти, при които да се получи "бирезонанс".  Биенето между две честоти генерира трета, която е равна на разликата между двете. В случая честотите са произволни и не е необходимо да са кратни или синхронизирани. При замерванията установих че когато колектора изпадне в резонанс и лампата светне, консумацията на входа намлява почти двойно. Честотата при която колектора изпада в резонанс зависи само от неговия диаметър и брой навивки, тя не се влияе по никакъв начин от входните -възбуждащи намотки. Диаметъра на колектора определя, разтоянието от средните точки на възбуждащите намотки, което е от съществено значение за ускорението на електроните. Има и други много важни тънкости които открих и ще изследвам допълнително. Мисля че точно в тях е последната тайна на ТПУ.   Забелязвам че напоследък  интересът към ТПУ е изчезнал напълно! Никой вече не пише по темата, а вероятно и не се експериментира. Форумът е необходим за да работим, експериментираме и обсъждаме резултатите. Това е най бързия начин за постигане на успех, неможе да се чака някой да го направи и на готово да даде цялата информация, трябва да работим заедно! Учете се от руските форуми, там се работи и се обсъжда.  Надявам се да съм ви бил полезен, с тази експериметално установена информация, от съществено значение за постигане на успех!

vitan

 • Гост
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #32 -: Май 28, 2010, 02:04:16 pm »
Забелязвам че напоследък  интересът към ТПУ е изчезнал напълно! Никой вече не пише по темата, а вероятно и не се експериментира.
Не е изчезнал, но ти имаш най-добрата постановка си мисля по въпроса и съответно ти си най-напред с "материала". Иначе за експериментите вероятно си прав.
.....не може да се чака някой да го направи и на готово да даде цялата информация, трябва да работим заедно!....
Този ред на мисли ми е познат отдавна, но поне имаш комфорт за работа. Представи си да има куп тарикати и мошеници с голям мерак да те забиват или да ти опростяват/изпростяват това, което правиш или трябва да правиш :)
От мен поздрави, както и на всички които жертват нещо от себе си и работят!
« Последна редакция: Май 28, 2010, 02:31:10 pm от altium »

velstar

 • Гост
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #33 -: Май 28, 2010, 05:26:23 pm »
Да, като се замисля не бях поглеждал на нещата от такъв ъгъл, прав си за това! Сега ще направя някой промени по конструкцията и ще видим какво ще покаже експеримента. Поздрави на всички!  :)

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #34 -: Юни 05, 2010, 02:24:24 pm »
Здравей!

Първо поздравления за това което си постигнал!
Интересът към ТПУ не е изчизнал просто по-бавно стават нещата. Нещата доста се усложника технически в сравнение с началото и това забавя допълнително.

Дерзай!

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 751
 • Thoughts become things!
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #35 -: Декември 17, 2010, 12:42:05 pm »
Здрасти,

прочетох темата и реших да споделя нещо което ми е попадало.
Аз се интересувам от метафизика и има доста хора които контактуват с различни същества които да кажем са в по-горни измерения и разбират всичко за нашето измерение и услужливо отговарят на въпроси, които в повечето случаи засягат факта, че ние създаваме реалността с мислите си. Та ... в един такъв контакт с извънземно на име Bashar, сподели накратко идея за устройство на свободна енергия, което сега се сещам, че прилича на TPU.

Bashar, го нарече SPACE-TIME ANTENNA. Описанието беше да се направи прецизна намотка, която представлява две спирали вплетени една в друга, като ъгъла при върха на спиралата е 30 градуса. Ето снимка на опит за репликация:


 
Цитат относно това как работи устройството:
Цитат
It is, in some degree, the essence of what you call a capacitor and a transformer. The idea is that once you initiate a certain kind of electrical current through it, you allow it to become vibrationally sensitive, because of its shape, to higher frequency energies, which are then in a sense harmonically attracted to it and begin coursing along the same route. Once the higher frequency energies begin coursing along the same route, it sets up a self-reinforcing vibration that then can be amplified in a variety of ways and transformed, stepped down, transformed into electrical energy or various kinds of energy that you can tap and use for your devices on your planet.

Хммм ... даже докато пиша се сетих, че съм ги виждал тези спирали в теориите на Уолтър Ръсел за времето/пространството и светлината.


Може да помислиш в тази насока ... описанието на работа предполага, че намотките улавят високочестотни хармонични вибрации който се самоподдържат заради формата на намотката. Може би на TPU му липсва тази свобода на проводника и затова по-трудно се прихващат свободните енергии. Забележи, Bashar казва, че вибрациите се самоподдържат, също както е при Стивън Марк.

Препоръчвам ти книгата: Walter Russell - A New Concept of the Universe

Успех с проекта  ;)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 618
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #36 -: Декември 17, 2010, 01:50:08 pm »
Кажи на извънземното да каже как е по-нататък, цялата схема. Само спирала......... Или да се захрани спиралата под формата на трептящ кръг и после да не спре да трепти, при отнемане на захранването......

Иначе това че създаваме раелността с мислите си, не беше ли "Закона за привличането"?

Интересно що аз не мога да разговарям с извънземно........
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 01:52:58 pm от EDM electronics »

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #37 -: Декември 17, 2010, 08:52:46 pm »
На нас хората от време на време ни пускат по някоя трошица отгоре. ;)
Това е концепцията която и аз споделям. Магнитното поле от ТПУ /при тетръедъра по-лесно/ трябва да създаде точно спирала - Vortex. Интересно е че при газовия разряд, създадената плазма създава подобна спирала. И тягов момент/SARG/. Това е което съм разбрал около устройството на Чуканов, Сарг ефекта и експериментте на Стан Майер. А начина да го превърмем в ток е завихрения етер да го накараме да трепти с ядрено магнитната резонансна честота на феротмагнит. И вече да има свойства на магнитно поле, а това което се индуцира във колектора трябва да е неутринен ток/студено електричество. Много бих се радвал ако може и само с една тел да стане, защото така ще може всеки един човек да си го зглоби.
Тази спирала трябва ли а бъде изложиена на някакво магнитно въздействие? Много красива и хармонична, но не ми харесва че върха на външния конус е заоблен и долния край някакси не се вързва. На чертежа ми се струва че контура е затворен. При конструирането на тези неща не трябва да се следва човешката инжинерна логика, по-скоро помага естетическия усет, пък ако можеш да четеш от 7-мия етаж направо си готов. ;)
Интуицията ми подсказва че енергията трябва да излезе от върховете на конусите.
Колегата caduceus@ работи с преки етерни конвертори като твоя.
Поздрави! 
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 10:23:51 pm от Radko »

velstar

 • Гост
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #38 -: Януари 14, 2011, 12:51:42 pm »
Идеята ти е много оригинална Nizo. Никога не съм се съмнявал, че свободната енергия, антигравитацията и потока на времето са свързани като части на една машина.  Плазмата се движи в спирала, торнадото също, електричния ток в проводника, водата която влиза в сифон и много други примери има. Затова ние трябва да наблюдаваме и да се учим от природата. Тя е най добър учител! За пример ще ви дам ракетната техника. Тя работи против природата, като с груба реактивна сила се противопоставя на гравитацията, преодолявайки я. Но тази методика вече е стигнала до своя край, на възможностите си! Ето защо, работата срещу  природата води винаги до задънена улица. Аз лично  смятам, че всяка машина свързана по някакъв начин със свободната енергия е пряко зависима от потока -време, протичаш в самия генератор или около него. Съответно, промяната на времевата рамка на микро или макро ниво, води до промяна в масата на телата, а от там и взаимодействието им с гравитацията.  Всичко е свързано и нищо няма случайно! Ние трябва да намерим начин,  да въздействаме, поне на един от тези фактори, което ще окаже влияние и на останалите. Това ще ни донесе свободна енергия, в изобилие.  Мисля да отворя нова тема, във форума свързана с потока-време и работата на Академик Козирев, но се въздържам още, защото искам материала да е придружен с експеримент, направен от мен.  ;)
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 12:59:19 pm от velstar »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: TPU Стивън Марк и др.
« Отговор #39 -: Януари 14, 2011, 10:45:39 pm »
velstar
Ако подкараш тема за Козирев, Вейник, Гребенников и другите известни псиенергетици, занимавали се с оргонни концентратори - аз ще помагам  :)
А ако почнем от най-простото - колеги, вероятно сте чели в по-стари времена романът "Чоки" на Джон Уиндъм. Там излезе навремето по-публично идеята за трансформиране на центробежните сили в антигравитация. Всички елементарни биещи маховични устройства, включително тези на Норман Дин, смущават етерния поток и предизвикват анти-Г, времеви смущения и изкривяване на светлинния поток. Дали е механика, флуидна техника, електрическо или магнитно устройство няма значение - принципите са едни и същи. Във връзка с темата за ТПУ-то - ако успеем да видим общото между всички тези конструкции и схванем принципа на етерния вихър, ще разберем и него.
Така че - гласувам с две ръце за синергетичния подход. Нека видим гората, а не само листата на дървото

Поздрави
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 10:47:42 pm от caduceus »