Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)

<< < (8/25) > >>

Радeв:
kokobg@ ами имам проблем с намирането на една интегрална схема AD9851 (може и AD9850). Ще съм ти благодарен ако можем да измисми нещо с теб.

Мосфетите гърмят понеже тези въздушни бобини  имат много малка индуктивност и от там малко реактивно съпротивление (Xl).
Но това не ми е основния проблем. Според мен с подходящ драйвър и стабиилно захранване тези мосфети си вършат прекрасно работата.
Сега главния ми проблем е генератор на стабилна честота с плавно регулиране.
Окончателно съм се спрял на един раадиолюбителски вариант:

--- Цитат ---Description: A higly stable VFO based on DDS (Direct Digital Synthesizer) technology. The frequency range is from 0 to 80MHz. The main features are: Direct Frequency entry using Keypad, CW/LSB/USB mods and band selection out puts are provided. It uses PIC16F628 and AD9850/51 and a two line LCD Display.
The difference with the 3.x releases is, this having 9 band selections instead of 4 bands, with help of an additional PIC.
--- Край на цитат ---
схема

След него ако сложа едно бързо транзсторче в схема ОБ и един бърз тригер на щмит мисля, че ще имам идеалния възможно най-достъпен генератор.

kokobg:
Radko , няма проблем  http://www.analog.com/en/rfif-components/direct-digital-synthesis-dds/ad9851/products/product.html#pricing   погледни ги и ми кажи коя ще ти свърши работа.

Радeв:
kokobg@ Благодаря ти за бързия отговор. Попринцип не пише точно коя модификация трябва, явно няма значение. Да кажем, една от последните 2 (най-евтни). И ми пиши на лично как да оправим сметките и да уточним доставката.

Радeв:
Пратих ти лично  ;D
Странно, не съм получавал лични  ???.

Радeв:
скайп? icq? mail?
моя скайп е Radoslav_Debian

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия