Автор Тема: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)  (Прочетена 145137 пъти)

vitan

 • Гост
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #15 -: Декември 30, 2008, 07:37:52 pm »
@caduceus - Прозрачни пластмаси го е казал Тесла. Какво е имал предвид - само практиката може да го каже. Той е казал и друго: Етера въздейства с колосално налягане на материята и само електрическия заряд на частиците му пречи тотално да я смачка. Като доказателство за това налягане се явява инерцията (тук Тесла май пак е прав). При рязко спиране/тръгване е доста. Затова и летящите чинии не усещат инерция и развиват огромни ускорения без хората вътре да изпукат - защото се движат от енергията на самия Етер. Та като заредиш кафез и заложиш в него фрии енерджи устройство там, как вътре ще влезе Етера/неутриното? Ако не влезе там - няма горница енергийца :) Трябва някаква дупка да има, па оттам пак скаларни вълни... Както казах ...ако предпочетете хитрата, ще трябва още по-умната :)

@ppg - за ирландците цитирам оная дебела книга, там нямаше системи за подхранване и пр. Навремето съм чел руската книга: "Резерви на нашия организъм", но там рекорда за глад беше удивително голям и затова цитирах по-малкия.
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 07:41:09 pm от vitan »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 338
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #16 -: Декември 30, 2008, 08:22:12 pm »
vitan,
Тесла го споменава това за пластмасите във връзка с колектора му на радиантна енергия - сега се сетих че съм чел по въпроса. Но прозрачната пластмаса  /непрозрачната също, често се използва стиропор в наши дни/ само натрупва, а металното фолио от сандвича /приемният панел/ задържа и преобразува заряда в електрически. Виж скиците по-горе на mzk, също и Райх акумулаторите.
За чиниите и начина за създаване на разреждане в етера не му е тука мястото - има си раздел за това, не че не си прав. Инерцията се ражда от увлечения етер, да - има доста механични действащи устройства даващи насочен импулс, дори задвижвани с човешка сила - точно на подобен принцип. Руснаците са напред по тази тема, возят се и по вода с такива движители.

Дупка на етера не му трябва за да влезе в заредения фарадеев кафез, енергийните нива на действие на скаларните вълни - появили се вследствие възбуждането на етера и свободно движещия се в природата такъв са различни - така че споко, проблем няма никакъв  :)

А Тесла в лекциите си казва че материята е като въздушен мехур в етера - тя се явява разреждане, а не сгъстяване в него... Я прочети пак! Също и флуидните му аналогии - там е казано по въпроса. Дай да не влизаме в безсмислени уточнения и спорове, ти си чел, аз съм чел, нека доколкото можем да сме полезни на техниците тука...

Radko,
като направиш модела преди да го пуснеш дай една снимка тука в неработно положение, а като го тръгне - също. Дали има или няма ефект, нека му тествам излъчването, може да стане от снимките. Ако е патогенно ще си покаже, може да се пробваме с екранирането преди да се занимаваш по-сериозно с това.
Успехи на всички!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 338
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #17 -: Декември 30, 2008, 08:28:41 pm »
Само да уточня - скиците на mzk за Тесла колектора на радиантна енергия са в тема "Бифилярна намотка" - не тук, както казах в по-горния пост. Вижте ги там
Извинете за неволното подвеждане
Поздрави

mi68

 • Гост
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #18 -: Декември 30, 2008, 08:35:31 pm »
Според класическата физика e корпусколярно-вълнов дуализъм т.е.
вълни на Дьо Броил,които са най-вероятно НЕ електромагнитни.За това не можем да наблядаваме интерференция на куршум от дулото
на пистолет защото дължината на вълната е от порядъка на 10^-24м
но можем да интерферираме бавни електрони(около 60 в) в кристал
и интерферират с дължина на вълната на ренгенови лъчи следва логичната връзка м/у електромагнитни и Дьо Броилови вълни т.е.всичко е вибрация.Трябва масата да прехвърли инпулс(количество на движението) към заряда.Става по два метода:
-Чрез теслов т-р:извесно е,че енергията на водородния електрон е
около 13еВ и ако имаме 200кВ то 10 000 хармоник ще е 20В достатъчно да йонизира водородния атом т.е.честотен преобразувател.
-Чрез създаване на потенциална разлика:от физиката е извесна,че ускорението има две съставки тангенциално и нормално.Нормалното е
перпендиколярно и е отклонително(лоренцово,гравитационно,
кулоново)цаката е то да се включва в движението т.е. да се изкриви
пространството.Става чрез спираловидно(конусно),елепсовидно,осморково движение.При кръговото движение
то трябва да е не равномерно т.е. да имаме и тангенциално ускорение.
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 09:30:40 pm от mi68 »

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #19 -: Януари 05, 2009, 07:35:53 pm »
Здравейте!
ЧНГ, и много свободна енергия през 2009.  ;)

За сега се мъча с стария генератор, ето малко снимки с установката която ползвам:
цък, цък, цък.

За сега няма задоволителни резултати, след малко ще пробвам и с 300V, ако има положителен резултат ще пиша. Резисторите с който ограничавам тока на 300-те волта се разпояват, явно тока е доста голям. Можеби трябв да започна да смятам импеданса на бобините за определените честоти. Мисля също така да пробвам и без ограничение като за бобини ще ползвам първични намотки от 9V трансформаторчета.
Мисля върху по-унивесален и фин генератор.
« Последна редакция: Януари 05, 2009, 08:45:16 pm от Radko »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 338
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #20 -: Януари 06, 2009, 09:33:12 am »
ЧНГ и много успехи през 2009 г.!
Ще се радвам ако приемате и една по-различна гледна точка без предубеждение, може пък да помогна с нещо. Проверих сниманото устройство по радиестезичен път и според мен при работата му не се излъчват вредни вълни и патогенни полета. При проучване на причините за незадоволителните резултати излезе че проблемът е в тороидалната намотка - вероятно разположението и големината и не са подходящи. Виждам също и че стърчащата нагоре намотка не е идентична с трите долни, възможно е при това полето да се компенсира и да няма излишък от енергия която да се индуцира в тороида. Не трябва ли да са еднакви? Освен това в оригиналния източник ми се струва че дължината на оста на стърчащата намотка е по-голяма от другите три. Възможно е това да е нарочно, имаше навремето едно интересно руско овърюнити устройство на електростатичен принцип където пак така имаше явен дисбаланс в двете му части относително централната ос - ще потърся къде беше да го видите, може да се направят някои полезни аналогии. Все пак точно разликата в потоците на двете първични енергии предизвиква ZPE ефектите, другото са подробности и въпрос на техника
Поздрави

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 338
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #21 -: Януари 06, 2009, 11:16:53 pm »
Ето обещаното инфо - от руския форум Матрикс - относно Гребенников е, но според мен има връзка и с настоящото устройство на Радко. Постът е пуснат от потребителя Mike през 2004 г.


Приветствую всех!
Года 2 тому назад я видел одну вещицу, которая представляла собой металлический стержень, на который, через равные промежутки, были насажены пластмассовые круглые пластины с отверстиями. Вся эта конструкция была покрыта одним слоем синтетической пряжи и отдаленно напоминала маленький мяч для игры в регби (крайние пластины имели наименьший диаметр, а в середине - наибольший). Вместе с этим устройством было несколько рукописных листков, в которых автор этой конструкции утверждал, что она может выступать как в роли бестопливного источника энергии, так и в роли безопорного движителя. Причем для запуска этого устройства вроде бы как достаточно было внести ассиметрию в конструкцию (повернуть на оси часть дисков на 23 градуса). К сожалению информация была очень сумбурной и отрывочной, да и сама модель изрядно потрепаной. Но уж очень похожи описанные эффекты на то, что достиг Гребенников. Кстати, никакими микроструктурами в упомянутой модели не пахло. Сделано было аккуратно, но довольно примитивно. Мог бы вставить картинку, но не знаю как.


Устройство представляет собой трубчатую ось из нержавеющей стали диаметром 8
мм. В средней части (со смещением к одному из концов) на нее жестко насажен
алюминиевый  шар диаметром 20 мм. Вплотную к шару на оси закреплен диск из
жести диаметром 20 мм. Справа и слева от шара на ось насажены диски разного
диаметра изготовленные предположительно из целлулоида. Целлулоидные диски
(кроме крайних) не закреплены и могут перемещаться вдоль оси (без вращения).
В каждом целлулоидном диске выполнены 8 отверстий (4 отверстия диаметром 10
мм и 4 - диаметром 5 мм). На двух крайних дисках - 6 отверстий диаметром 8
мм).  Эти отверстия необходимы для обеспечения запуска генератора. Крайние
диски жестко закреплены на концах трубчатой оси. Длина устройства около 90
мм, наибольший диаметр - около 70 мм. Целлулоидные диски между собой
соединены при помощи 8 полиамидных нитей (насколько я понял - для
ограничении их продольного перемещения).  Снаружи на диски вдоль оси уложено
(неплотно, без натяжения) полиамидное волокно.
Информация по этому устройству была приведена на нескольких разрозненных
рукописных листах. Довольно сумбурна и противоречива. Основные положения:
Работа аппарата полностью основана на электростатике.
Внутри аппарата возникает электрический вихрь.
В нормальном режиме вокруг аппарата наблюдается зеленовато-голубое свечение.
Если цвет свечения становится оранжевым, аппарат следует немедленно
выключить.
Запуск и выключение аппарата производится механическим способом.
Изменение расположения волокон оболочки аппарата позволяет использовать его
в качестве генератора либо движителя.
Я лично аппарат в действии не видел. То, что мне показали, на мой взгляд
было незаконченным устройством. Т.е. явно чего-то не хватало. Плохо, что
автор этой конструкции умер несколько лет назад, а родственники практически
все записи и конструкции выкинули на свалку.
На рисунках как мог изобразил внешний вид аппарата и то, что находилось под
оболочкой из полиамидного волокна.
Забележете диспропорцията на елементите по оста спрямо сферата - както споменах в предния си пост, това явно е необходимо условие за дисбаланса в потоците на първичните енергии. Споменато е и преминаването на зеленикаво-синкавото светене в оранжево - признак на преобразуването на нормалния оргон в ДОР - вредна оргонна радиация, налагаща изключването на устройството и пречистването му преди повторно пускане.

Поздрави
 

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #22 -: Януари 07, 2009, 12:10:53 am »
caduceus@ здравей, искренно ти благодаря за отделеното време. Утре ще се позверя и ще се опитам да си преведа текста (руски съм "учил", но нищо не знам, имах 3).

А 300V захранването сега съм го направил с LC филтър, и вече сложих резистори 100k на кондензаторите. И така през този делител силно се надявам да няма гърмежи от пренапрежение като предния ;)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 338
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #23 -: Януари 07, 2009, 10:34:35 am »
Радко,
набързо ще ти кажа същината на текста да не се мъчиш. Mike видял това нещо на живо, показали са му го и към него е имало няколко листа с неясни обяснения. Прилича на малка топка за ръгби, размерите на елементите са дадени в описанието. Устройството работи като генератор на свободна енергия и дава също и тяга като безопорен движител - явно от антигравитационен тип. Работи на електростатика, създавал се вътре електрически вихър, настройва се чрез леко завъртане на 23 градуса на пластмасовите дискове с дупки. Цялото нещо има отгоре обвивка от синтетично полиамидно влакно, нещо като мрежа. Всичко това е нанизано на ос от неръждаема стомана, а на нея има набита алуминиева топка, а до нея е набит метален диск. При нормална работа се наблюдава зеленикаво - синкаво светене.

Авторът на устройството е починал, роднините му са изхвърлили нещата му и всичко е разпиляно.
Радко, виж сега аналогиите - тука има дисбаланс както вече казах в течението на първичните енергии - първо сферата не е точно в средата, при това има диск до нея, това е един вид енергиен полупроводник, етера тече различно в двете страни по оста. Още повече че сферата е алуминиева, т.е. естествено заредена с Ян позитивна енергия, а оста и дискът са от стомана - Ин елемент.
При тебе с ТПУ-то оста на горната намотка вероятно трябва да е по-дълга или нещо такова /виж оригиналния документ - схемата със стрелките по рано във темата, там стрелките показват как тече и докъде в сферите енергията/, за да се получи разликата с долните три - трябва да има несиметричност. Независимо че там е с електростатика а при тебе с магнитни полета, нещата са съпоставими като манипулация на етера откъдето идва горницата енергия. Така както си го направил първо ти е по-дебела горната намотка, второ е симетричен тетраедърът - оттам може да става изравняването на потоците, съответно - доп. ток няма... Айде дано си ме разбрал
Поздрави и успех!

 

Неактивен miromad

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 361
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #24 -: Януари 11, 2009, 03:11:17 am »
Ето още малко инфо за ТПУ http://www.badongo.com/file/12843320

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #25 -: Януари 24, 2009, 02:54:02 am »
Здравейте!
Вчера установих с честотомер, че RC групите които съм ползвал за генератори са ужасно нетабилна. При 7MHz се получава бягане с до 100Hz (в интервална оценка +-50Hz). Имам стар руски генератор/честотомер до 1Mhz, който Вкарах в употреба.

Ето снимни на новата установка:
цък, цък, цък.
Бобините са еднакви. Навити са около картонени ролки с диаметър 2см. За навиване съм използва провотник от вторична намотка на адаптерчета 9V 500mA. на едно картонче има 2 намоткинавити като бифилярна, но са свързани начало с край (след време смятам да пробвам варианта със спусъчните намотки).

В предния модел ме смущаваше това, че бобините бяха на клечки и в центъра имаше силикон, докато тука има само въздух между тях.
При оървите опири постигнах нинимани резултати явно от ундикция. Забелязах значително повишаване на показанията на волтметъра (близо 6 пъти по-високи) като свърьзах бобините последователно през диоди RF302 (така бобините няма да се разреждат през обратните диоди на мосфетите). Диодите се запушват на време.
За измерване ползвам китайски мултицет, като измерването става през грец от 4148 диоди с филтров кондезатор 1uF и паралелно на него 200ома резистор (понеже при работа с бобините се получават едни пикове и кондензатора се зарежда на 500-600V). Максималното напрежение което съм получил е 200mV при около 600kHz. Забелязах че единия от мосфетите не клати една от 3-те бобини, най-вероятно е замнал. Утре ще се занимая по-обстойно.
Според мен единственната принципна разлика м/у транзистора и лампата е обратния диод на изхода. При опит да симулирам ситуацията с мосфет и бобина мултисим забива. Когато сложих и на лампата един обърнат диод м/у катод и анод резултата беше същия като и с мосфета. Скоро ще имам драйвъри за мосфетите и HTC4017 (високочестотната версия). Трябва да си набавя и по-високочестотен генератор, който да е стабилен а не смешна работа както с досегашните изпълнения.
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 02:57:19 am от Radko »

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #26 -: Януари 31, 2009, 01:05:40 am »
При последния експеримент, ползвах IRFP450 за 4-тата честота понеже irf840 пуцна като го пуснах на 60V с тез тъпата нискоомна бобина (ама как гръмна да знаете, радиатора е с вентилатор, а сребристото покритието на транзистора стана на капки).
В последсвие гръма н IRFP450-то и 2 бобини (трафа е як - от усилвателя ми, тороид - +-60V 2kW).
Вече взех да се ядосвам и ще сложа ферити в бобините, защото тез тъпите въздушни бобини имат мноо малка индуктивност и => много ниско Xc. Вместо да са електромагнити греят като реотани. Феритите са от феритната антена на ВЕФ на 4 разрязана.

Айде поздрави на всички и наздраве. ;)

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #27 -: Януари 31, 2009, 02:51:20 am »
С риск за живота си сега пробвах с ферити в бобините  ;D. Изкарах по-високо напрежение на изхода. Максимума беше 1200mV. при 122kHz на генератора => 122/3=40.7kHz. С руския едномегахерцов генератор имам проблем със финното регулиране.
Утре ще зема една шепа irf840 (да има за всеки случай че не ми останаха мосфети в резерв), и ще пробвам и с 60V с ферит.
Според мен напрежението в тороида е индукциия от 4-тата бобина, след спирането на сахранването на схемата напрежението изчезва => не се получава завиряне на етера и. До сега не съм пробвал само с обикновенна бобина за колектор, но утре имам намерени и да го пробвам това.
lz1co нещо се бави, щеше да ми праша едни бързи логики и драйвъри от комет-а ма нещо се изгуби, из скайповете не се мярка. Както и да е ще ги прати рано или късно, той е пекан.
След като имам драйвъри и когика позволяваща честоти до 60MHz мисля че ще стане ралтата ;). Направо ще утепаме юдеите дето им робуваме ;D.
Остава да измисля някакъв мега стабилен генератор със супер финно регулиране да речем до 2-3 знак след запетаята.

В cogechi ми е надеждата, може да измислим нещо двамата.

Най-хубаво се експериментира на хубава музика и с хубаво винце  ;D, от мен да знаете.

Айде лека колеги.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 01:56:27 pm от Radko »

kogechi

 • Гост
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #28 -: Февруари 02, 2009, 01:52:52 pm »
Radko!

Прегледах и тази тема - много е интересна и ме заинтригува.

Искам обаче да изцедя всичко от ECD и Mobius-a, след това (или по време) с MEG-a, а по някое време ще се включа и с този вариант.

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
« Отговор #29 -: Февруари 02, 2009, 08:41:43 pm »
sheki@ Хъх, не е лошо като идея  ;D
Хубавото е че бобините се оказа че са здрави, разпоило се е началото с края където съм ги свързал (навити са като бифилярки за да мога да експериментирам и със спусъци евентуално).
Бях сложил предпазител само на първичната, ама вече ще сложа и един 5A на вторичната.
За генератор открих няколко безплатни проекта но синтезатора в схемата е доста скъп. Сумарно като се сметне котролер + дисплей + синтезатор (DDS) излиза по-скъпо от колкото готов USB генератор от ebay или някъде другаде из интернетя.
цъкцък
цък
цък
За логока ще ползвам HTC4017, ще сложа яки драйвъри пък да видим.
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 12:41:52 pm от Radko »