Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Joseph Flynn Parallel Path Magnetic Technology (PPMT)

<< < (4/6) > >>

coke2k:
@ scarface - Какво имаш предвид бифилярно ? При паралелните магнитни потоци има сумиране на потока на постоянния магнит с потока от електромагнита , като  при това има екстра изход на механична работа,  влага се  енергия замо за смяната на посоката на потоците и при  това магнитното поле на постоянния магнит върши работа и то почти безплатно. Бифилярната е почти безиндуктивна т.е. как ще влияе на постоянния магнит??? Според мен просто няма да влияе....не съм пробвал , но щом едно нещо подлежи на проба то задължително трябва да се пробва , за което ти благодаря за идеята.... може и да влияе  ще видим :) .
П.С. А ти как разбра , че в оригиналната схема са бифилярно навити? Ако можеш предложи конкретна схема за уравление .

@ Getca - Да, разбирам идеята и това ще пробвам , но първо ще направя теста с един диск с 1/2 прорез през 24 градуса , както ти го беше измислил, а и вече диска е готов нарязан и съвсем скоро ще видим дали има нужда от допълнително модифициране на схемата.

Благодаря за съдействирто на всички

scarface:

--- Цитат на: getca в Септември 06, 2010, 01:49:54 pm ---1. Правят се два диска с по-широки сектори, монтират се плътно един до друг, така че да има възможност чрез ъгловото им завъртане един спрямо друг да се регулира ширината на сектора, а оттам и на времето на токовия импулс.

--- Край на цитат ---
Аз пък диска го направих с зъби като звезда.Колкото по-навътре към оста вкарваш оптрона, толкова времето на запълване се увеличава<намаля>.

--- Цитат на: coke2k в Септември 06, 2010, 08:50:39 pm ---@ scarface - Какво имаш предвид бифилярно ?

--- Край на цитат ---
Имам предвид две намотки навити едновременно.Схема-от ТЛ494 на изходите връзваш 2 транзистора и  на единия дрейна на първа намотка на начало, а дреина на втория транзистор на втора намотка на край и свободните краища на плюс.Така, когато 1 транзистор работи имаш поле в едната посока, когато другия работи полето се обръща.

getca:
Здрасти scarface,

Оригинално си го направил със звезда, но така ще се променя и началния момент за подаване на импулса. Двойната намотка също е добре, но губиш време и място за нея. Това е въпрос на техническо ршение, важен е принципа в случая. Поздрави за конструкцията и дай някакви резултати, де... :)

За един ел.мотор са важни товарните характеристики и неговата ефективност, затова прикачвам две графики, като сравнение между DC и Флин мотор. Показани са кривите на входно/изходна мощност, обороти и ефективност във функция от товара, до пълно застопоряване на ротора. Разгледайте ги, доста интересно е.
Гледах клип на някакъв сърбин, който развъртя неговия Флин до над 5000об/мин при 38в захранване и ток 0.35а, като при як товар и 100-200об/мин токът беше около 0.48а. Някъде из мрежата мярнах снимка на мотор-генератор 10кВт, поръчан от Боинг, хмм... ???

Линк към видеото на сърбина http://www.youtube.com/watch?v=3313PN0OitA&feature=related
Храни мотора с 12в,24в и 38в, мери консумация и обороти на празен и натоварване.

Прикачвам снимка на 0.7кВт и 10кВт варианти.

ddimitroov77:
Mоже ли пак да качиш филмчето? Ние направихме една репродукция на Aдамс и управлявахме с контролер - може да успеем да борим заедно.

coke2k:
Поредни проби с мотор на Флин. Успях да го направя генератор. Много интересно поведение. При обороти само около 150 в минута генерира около 20 волта с ток близо 2 А поне толкова измерих преди да изгори товара. ( 21 ватова автомобилна крушка изгаря - такава имах) В режим на късо намалява консумацията и вдига оборотите. Започва да се държи като генератор на Kromrey. Но за разлика от генератора на Kromrey вдига напрежение при много по ниски обороти и много по малък брой намотки.  ( в момента го въртя със сливенски правотоков мотор 36 волтов )
Това мога да кажа за сега, в близките дни ще купя няколко крушки , че вече не ми останаха и ще се опитам сливенския мотор с поне 30 волта да захраня , че да вдигне обороти. На пръв поглед резултата ме изненада приятно  (скоро не беше ми се случвало), при първа възможност ще кача видео.
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия