Начало > Новини от света на технологиите
Д-р Кирил Чуканов отново на хоризонта
VITAN:
Цитат:
"В 1950 году, когда нашим ученым Л.А. Юткиным был открыт электрогидравлический эффект и было замечено, что при мощных разрядах в воде, наблюдается нейтронное и гамма излучение. На возможность проведения ядерных реакций в электрическом разряде также указывал в 1956 году и И. В. Курчатов."
Не, че нещо, но ми се намират 3 кварцови цилиндъра 8)
Не ми се намира време и мотив.
GMG:
Гледам тука много сте изписали, ма У въздуха. /тоест нищо/. :)
ЕДМ, това че е учил Чуканов в СССР, не означава нищо, идеята идва после след един друг конфликт. ;)
Единствено Митко загатна за импулса, който и той не важен от към стратегия .... вие търсите ключ - много са извинявам, ма GMG когато осъществи първата плазма, нямаше нищо - дори интернет, Вие сега влизате в чесане кой повече прочел. :)
Ами тогава ползвах динистори КН102Ж, сега има доста елементи за същата работа, ефекта е друг.
Юткин е патентовал какво?
Чуканов също.....
Зареждал съм кондери самоделки до 27кV, няма смисъл - може да дробиш камъни и с 3кV, прави налягане, гори всичко. ;)
За да стане плазма, трябват три неща.
Ади Витан да познае кои са без да намесва Чукотка в Русия. ;D
VITAN:
Аз също съм правил плазма с ламБата, м'а спрях, да не разруша електродите.
И малко нещо се метализира балона (добре, че спрях де).
Как разбрах, че имам плазма: без магнит или апаратура?
А ти познай де...
Споменавал съм между другото, даже май тука.
И то на напрежениее, е.ее..еее....., не помня точно, но около 450V. До 500V макс.
Дали не знам как се прави плазма?!
epwpixieq-1:
Въпроса не е плазмата а как тя се потдържа, не случайно Чуканов минава към разряд на високоволтови кондензатори като, след години експериментиране, установява че постояно подавани микровълни не са начина за извличане на "overunity" както той си представя.
Ето ви видео на една от първите му машини: https://www.youtube.com/watch?v=gnEGQnFE1nM
Ето и youtube канал му: https://www.youtube.com/channel/UC5Wwks4dbq_0CVrThhzem-g/videos
само като го чуя как говори (всъщност Англиския му е толкова лош че едвам го разбирам, но това както и да е), направо не мога да разбера как хората все още му се хващат на думите.
А за това как можете да започнете с плазма в микровълнова, ето нагледно видео: https://www.youtube.com/watch?v=fgBQ8xCcXSU , като тези неща ги правих преди 25 години. Забележете как това което се показва много наподобява на това в първия от по горните линкове на Чуканов, и това ще ви даде идея какво прави там :)
--- Цитат на: h2motor в Септември 29, 2022, 08:01:37 pm --- Много сме критични, не че е лошо, но все пак дозата е от значение.
--- Край на цитат ---
Не критика а реалистичност, понеже критика може да има даже и на много реалиситчни проекти, и тя да бъде логично оборвана. Никакъв проблем нямам някой да ми покаже грешна логика на мисленето ( и на калкулирането на енегията), даже ще бъда благодарен, понеже ще науча нещо което не съм разбирал правилно. Забележете как Чуканов никога не говрори с точни данни и всико е завоалирано в "огромни идеи" за без горивна енергия.
alvion:
Здравейте epwpixieq-1, хареса ми вашия обективен анализ. Може ли да кажете, ако не е тайна, какво стана с вашия проект за високоволтови кондензатори, искрене и още нещо, за който бяхте пуснали отделна тема преди време.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия