Начало > Новини от света на технологиите
Д-р Кирил Чуканов отново на хоризонта
dmitarp:
Комутацията при тези условия е възможна само с газоразрядни електронно вакуумни прибори с време на реакция под 5 нано секунди и съпротивление при включване под 100 милиома, кабелите трябва да бъдат много дебели с минимална индуктивност, иначе 90% от енергията отиват в комутатора и проводниците, освен това импулсът става полегат и ефекта се губи. Съществуват и мосфети с такива параметри, но струват много пари и не се продават свободно.
VITAN:
--- Цитат на: dmitarp в Септември 29, 2022, 12:47:47 pm ---Съществуват и мосфети с такива параметри, но струват много пари и не се продават свободно.
--- Край на цитат ---
Превод в ефир = ?
В задачата за мен се пита:
- честотата на импулса;
- % на запълването на импулса.
От там се тръгва...
EDM electronics:
--- Цитат на: dmitarp в Септември 29, 2022, 12:47:47 pm --- Съществуват и мосфети с такива параметри, но струват много пари и не се продават свободно.
--- Край на цитат ---
Ако случайно има такъв транзистор за 17 кВ /на мен не ми е известен/, то той при всички случаи е хибрид, а не монолит. Абсолютно същото е, да се направи съставен и ще излезе на много по-ниска цена.
Параметрите на такъв хибрид няма да се различават от съставния.
Използвал съм транзистори със супер параметри /определящо за мен беше съпротивлението на канала, входния капацитет и бързодействието/ на много висока цена и съм ги заменял със съставни - последните се оказват с по-добри показатели и цената е къде-къде....
alvion:
Пикси, ако ви е интересно да се запознаете с проекта "Квантова топлина" http://energyrevolution.space/index.php/bg/2020-12-18-14-47-03?showall=1 вътре в същия сайт, като първите два линка, има за него снимки, обяснения патент http://energyrevolution.space/images/pdf/SVIDETELSTVO_PM_4015.pdf и схема.
dmitarp:
--- Цитат на: VITAN в Септември 29, 2022, 01:14:17 pm ---Превод в ефир = ?
В задачата за мен се пита:
- честотата на импулса;
- % на запълването на импулса.
От там се тръгва...
--- Край на цитат ---
Няма честота на импулса, той е един единствен с възможно най стръмен преден фронт, следващият импулс може и да е след 2 дена или две секунди по твой избор, так че процента на запълване да клони към нула.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия