Начало > Новини от света на технологиите
Д-р Кирил Чуканов отново на хоризонта
h2motor:
Да но електрохидравличния удар също е необясним като количество енергия, която се влага и силата на удара. Т.е. отнякъде се добавя енергия, точно от студен синтез се добавя. Същия кондензатор го разреждаш във въздуха, дъгата да е във въздуха и няма никакви удари с такава сила, но когато е във вода става съвсем друго. Точно така го наричат - електрохидравличен удар.
Bat_Vanko:
Не знам от кого е писана статията но това че "камерата трябва да издържа огромно налягане и огромен вакуум..." ме хвърля в смут! И като добавим че малко по надолу е дадена синосиудална диаграма при която огромното налягане е равно на "огромният вакуум" ми се затвърждава мнението че или е писано от некомпетентен или е за лов на шарани. За въпросните "шарани" ще добавя че максимално възможният огромен вакуум е равен на 1 atm и на фона на прокламираните 80 - 10 atm (дори при електрохидравличният удар на Юткин - много повече) е направо нищожен, дори неизползваем.
h2motor при опитите на Болотов и Вачаев е регистрирано промяна на химичният състав на средата след подаване на високомощни електрически импулси във вода или метален проводник, което предполага протичането на някакъв вид ТЕРМОЯДРЕНИ реакции. Има и някаква теория на плазмата която развива възможността за ускоряване на оголените ядра и тяхната концентарция към евентуалният център на кълбовидната мълния. Възможно е добавъчната енергия да идва точно от такава термоядрена реакция.
h2motor:
Да и на мен ми направи впечатление това за вакума, наистина няма как да е повече от минус една атмосфера, защото това е доказано най голямата стойност за вакум. Но съм сигурен, че става въпрос за ядрена реакция на синтез и това може да се докаже със спектрален анализ. Сега колко е плътна реакцията и каква част от потенциалните атоми, които могат да участват вече е друго нещо. Но това е добре понеже може така да се регулира, а точно това е целта. Например в реакторите тип Токамак, точно това е проблема и затова прегарят стените и реакцията е неустойчива. Какъв е проблема, малки реактори които произвеждат малко енергия ще са сравнително лесни, но те не стават за търговия с енергия, да направиш мрежа или по мрежата да пуснеш енергия произведена по този начин и да печелят от това компании. Може да се направят малки реактори тип електролизер и да се продават на хората и вече съобразно колко енергия ти трябва, както със соларните панели използваш някаква бройка. Дори ще са по мощни от соларен панел, ако изключим сега тези големите които последно произвеждат. Има и други недостатъци, но концентрирам на хвалбите :), защото поне да спрат да се бият за тези природни ресурси, че шистовия добив ги активира черезвичайно.
alvion:
--- Цитат на: dymelsoft в Септември 28, 2022, 01:33:26 pm ---Някой, запознат ли е с този проект на д-р Чуканов във "Златен век"?
http://energyrevolution.space/index.php/bg/2020-12-05-05-16-46
--- Край на цитат ---
Знам повече за проекта "Велика България" http://energyrevolution.space/index.php/bg/2020-12-01-14-15-45 но все тая никой тук не се интересува изобщо.
https://www.youtube.com/v/-kXRf3D_XVU
krasias:
--- Цитат на: h2motor в Септември 28, 2022, 07:42:10 pm --- Но съм сигурен, че става въпрос за ядрена реакция на синтез и това може да се докаже със спектрален анализ.
--- Край на цитат ---
Бъркаш, най вероятно е кавитация а не ядрени реакции.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия