Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Браун газ за отопление

<< < (6/11) > >>

Радeв:
Директното нагряване на вода с Браун газ пламъка е най-ефективно споре мен. Дори може да се получи и термигно разлагане на водата и така да се отдели допълниърлно HHO + пара.
Но за да не навлизам в голословие, ще коментирам когато завърша горелката на К. Тренчев и направя реални опити.

N9301S:
Както казва колегата sbk1 -Раздвижиха се нещата!

Нашият форум е за това- за да споделяме и спорим  (надявам се  без злоба) защото в спорът се раждат и хубави неща!

Отговарям по отделно.

EDM electronics
Термопомпата е изключително скъпо и сложно съоръжение. Климатикът е ефективен до известна нам степен   а освен това има странични ефекти. които не са за пренебрегване.
 Ефективността на Браунгаза, при отопление, кято АЗ съм постигнал до момента е да кажем 1/3- сиреч при изразходван 1КВ ток получавам 3 КВ отопление.
 Да те запитам- какъв горчив опит имаш с Браунгаз генератори та им лепваш
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 09, 2012, 07:08:28 pm ---N9301S  толкова сложна с трудно обслужване, скъпа, опасна и т.н. технология.

--- Край на цитат ---
  Посветих стотици часове в експериментиране със сухи клетки и не съм забелязал такова нещо.

valex
 От известо време само това правя- замервания и съпоставки. Не точно по начина, който описваш (все пак идеята ми е не да варим чай, а да се отопляваме ) Резултатите са съвсем обнадеждаващи при положение .че говорим за електролиза със стандартна ефективност, а именно Фарадеева или близо да нея.
 Много е изписано за повишаване на тази ефективност посредством манипулиране на тока (грубо казано)
 Дори и не мечтая за нещо от рода на Стенли Майер , но представяте ли си Какво би се получило ако ефективността на електролизата се повиши със 100 или повече процента!?
 За съжаление моите знания не стигат за постигане на такъв резултат.

--- Цитат на: coke2k в Декември 09, 2012, 07:58:04 pm ---Ами никой не го прави това замерване поради една проста - не може да се направи топлообменник. Просто газа реже всичко което на пътя му. И точно поради същата причина освен за резачка за друго не става.

--- Край на цитат ---
coke2k

Специално внимание обръщам на твоето прозрение!
Ами точно тук е разковничето- топлообменника. Според мен ако някой успее да овладее горенето и да разсее примерно 4000 гр. значи всичко е готово!
 Въпросният Българин, за когото споменава valex познавам лично и смея да кажа, че той се е докоснал до същината на проблема, но поради някаква причина (Хм-каква ли?) към момента е спрял да се занимава.

Наистина Корейците много отдавна произвеждат оригинални Браунгаз генератори и са изобретили доста ефективен начин за отопляване.  За съжаление, обаче опитите ми да се свържа с тях останаха без успех, но още не съм се отказал.

В заключение - Нищо не нагрява така както газа на Браун (светла му памет!).От тук натам .......просто има още малко работа!!

oneman:
В някое от интервютата си, Мирчо Табаков споменаваше, че насочва пламъка към вдлъбната 'огледална' повърхност
и така успява да запази материала от разтопяване, отнемайки топлината. Порових, но не можах да откиря това видео.

Ksurnev:
Момци, някъде в RUTUBE.RU има клип на Стенли Майер, в който са дадени много подробнисти за неговите опити придружени с формули и постановки. За съжаление бледухите са го нацепили някак на много парчета и не можах да го сваля.

N9301S:
Ksurnev,
 Всичко , което има в нета за Стан е само и единствено ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!
 Мисля, че си чел историята.  Загуба на време е да се опитваме  да черпим опит от тук.
 Повярвай ми! Аз вече се "опарих"!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия