Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Браун газ за отопление

<< < (4/11) > >>

N9301S:

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 08, 2012, 11:37:49 pm ---За производството на Браунов газ се изисква електроенергия, която идва от АЕЦ, а не от етера.

--- Край на цитат ---
Именно за това става дума , приятелю-загрява се вода, която става на пара и върти турбина.
Може да звучи налудничаво, но теорията ми е,че Браунгаза има потенциал да загрее водата по-ефективно от ядреното гориво.
 Моля те, не започвай сега да ми обясняваш разни физични закони. Нали?

sheki:
И за да е пълен цикъла след преминаване на парата през турбините да се използва за локално парно отопление :) във всеки град по един Браун-ЕЦ .

EDM electronics:
N9301S няма да ти обяснявам физ. закони. Исках само да кажа, че един климатик или една термо помпа също преобразуват елктрическия ток в топлина с около 3-5 пъти ефективност.
Ако ще е такава и на брауновия газ, то какъв е смисъла от толкова сложна с трудно обслужване, скъпа, опасна и т.н. технология.

valex:
Винаги ми е било интересно защо няма един експериментатор да вземе да изгори определено количество браунов газ с една горелка като затопли 1 л. вода. Да измери разликата на температурите в началото и края на затоплянето. Да сметне колко КCal е това. Да го превърне във KW/h и да го ставни  с мощността която е изразходвал за производството.
Мисля че не много сложно. Защо никой не го прави, а само се приказва колко е ефектиен брауновия газ?
Ако някой го е правил да се обади :)

coke2k:
Ами никой не го прави това замерване поради една проста - не може да се направи топлообменник. Просто газа реже всичко което на пътя му. И точно поради същата причина освен за резачка за друго не става.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия