Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Igors Switcher (EMF recycler)

<< < (2/2)

MarioBros:

--- Цитат на: altium в Декември 20, 2008, 04:29:30 pm ---Аз не виждам грешка в схемата EMF recycler v3.0.
Виж даташийт на транзисторите www.alldatasheet.com
Например изводите на повечето мосфети са разположени така: GDS отляво надясно, транзистора е изправен срещу теб.
Например в схемата дрейна на Q3 е свързан с + на С5. Гейта му е в точката B.

Схемата би трябвало да работи и то добре.
Плюсовете на С2 и С3 са към R3 и R4 ако кондензаторите са електролитни. В противен случай гърмят здраво. Може да не слагаш ценерите D4 и D1. Просто контролирай напрежението постоянно.

--- Край на цитат ---
Не казвам че има грешка, ползвах един тороидален ферит с готови навивки от импулсно захранване, на око навивките са по 10 за всяка секция на първичната намотка. Съмнявам се дали е от значение индуктивността и трябва да търся някаква резонансна честота при която да получа резултати специално за моята бобина.
Иначе меря с осцилоскопа има генерации навсякъде но напрежението не се качва над 6 Волта.

И вместо да седна да пренавия, се мъча да ги нагодя с другите елементи или се разсейвам да чета за различните енергии във форума, много сте писали и трябва да наваксам.
Много интересно, пусната през анализатор на електронни схеми, показва че работи в автономен режим.
http://www.youtube.com/watch?v=nHiGDo47ibw

Тук при тази схема и графиката на тока в точката, не мога да си обясня, как протича тока на обратно при условие че има диод последователно?

plamil:
Като се вгледах по-внимателно в схемата на EMF recycler v3.0. и възникна един въпрос в мен.
Какво ще попречи на кондензаторите когато се свържат последователно (т.е. със удвоено напрежение) да не се разредят във С4?
Според мен трябва да се добави един ценеров диод във веригата на +, атози който е към маса, трябва да се премахне.

Освен това е малко неразумно според мен да се използват симулатори за проверка на теориите от свободната енергия - просто хората които са писали програмата не са я предвидили да се използва в такива вериги ;D

jantar:
Този вариант мисля че е по-добър :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия