Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Нов метод за отопление на д-р Константин Тренчев
Voter:
Поздравления за всички участващи по темата!
Според мен пътят, по който опитвате да получите брауновият газ е неправилен.
1 Не трябва да има загряване на водата, както е при Стенли Майер.
2 В едно от филмчетата дъщерята на Юл Браун казва, че докато нейният баща не е започнал да използва ток на Никола Тесла процесът не е бил ефективен.
Радико:
А сега де
--- Цитат ---ток на Никола Тесла
--- Край на цитат ---
Vоter Прости ми невежеството, ама какво е това животно. Пасе ли хапе ли. Къде другаде освен в зоопарка на Тесла живее.
Радeв:
Очевидно говори за студено електричество. Според мен това са игловидни еднополярни импулси. За това имам и афинитет към тях, това е и причината да предпочитам изправено напрежение. Забелязвам доста по-различно поведение на искрището при изправено напрежение. Дъгата е бяла и няма такова стопяване на електродите на искрището.
Радeв:
Днес пак си поиграх. Само че този път за съд използвах кен от бира. Като добавих едно малко електромоторче с перка, така се получи равномерно затопляне на целия обем вода. И отделяне на съвсем малко пара. Като ефективност отделената топлина може би се равнява на конвенционален нагревател.
Но при липсата на циркулация и интензивното отделяне на пара /повърхностно загряване на водата/, пламъка става по хубав и искрящо бял, не мога да си задържа ръката на 10см над него....
Парата може да се отведе през радиатор и отново кондензирана да се върне обратно в процеса.
Смятам да пробвам този вариант, за целта ще ползвам автомобилен радиатор и компютърен вентилатор.
Интересно е също, че след първоначално поставяне на електрода, образува много устойчива капка от шлака на върха, която дори и нагрята до бяло не се разпада или разтопява повече ....
П.С. Мисля че си осветих очите .... все едно съм гледал към слънцето :D
Voter:
Драги ми РАДИКО, за да разбереш какво е това ЖИВОТНО, първо трябва да се запознаеш с изобретенията на Никола Тесла, а не да спамиш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия