Животът- начин на употреба! > Екология

ГМО = рак!!!

(1/2) > >>

mzk:
http://bnt.bg/bg/news/view/85108/trevojno_izsledvane_za_gmo


--- Цитат ---Френско изследване отново връща на дневен ред темата за генномодифицираните храни. Резултатите са шокиращи - тумори и висока смъртност при плъхове, хранени с произведена в Съединените щати ГМО царевица.

Огромен тумор за по-малко от година. Резултатите изненадали и самите учени от университета в Каан, автори на изследването.

Жил-Ерик Сералини, молекулярен биолог: Бяхме удивени, защото имаше и тумори с размер над една четвърт от телесното тегло - това е нещо огромно.

Използвани са четири групи плъхове - контролна с храна класическа царевица и други три. В първата на животните е давана генномодифицирана царевица, във втората - немодифицирана царевица, третирана с Раунд ъп, а в третата - ГМО царевица и вода със следи от пестицида.

И в трите групи без изключение се появяват тумори и тежки увреждания на черния дроб и бъбреците. 50 процента от женските и 70 на сто от мъжките екземпляри умират преждевременно, в сравнение с 30 на сто и 20 на сто в контролните групи. И още нещо особено важно - изследването е продължило две години, а не три месеца, колкото траят тестовете за одобрение на определен продукт.

Жоел Спиру, президент на Комитета за независими изследвания и информация за генното инженерство: Това е първото изследване в света, което отива по-далеч от индустриалните изпитания на вид храна и вид пестицид.

За да се опазят от натиск, учените са работили почти в секретност. В земеделския свят реагират скептично на заключенията им.

Филип Грасиен: Изненадани сме, защото по дълготрайните аспекти имаше поне 50 изследвания в различни страни и нито едно не е показало такива дисфункциии.

Учени от други страни също изказаха резерви, а от компанията "Монсанто", производител на пестициди и ГМО семена, заявиха, че са убедени в безопасността на продуктите си. Френското правителство обаче сезира националната агенция по санитарна безопасност. Ще се обърне и към Брюксел.
--- Край на цитат ---

Очаквам да качат запис на централната емисия новини или репортажа. Видеото е силно озадачаващо!

prp:
Освен да се върнем на село и да си произвеждаме сами храната не виждам друг начин да се предпазим.

zxsec:
@prp това е пасивният начин, но не и решението. Ще идем на село, ще садим, но комшията ще сади ГМО и ще опрашва и нашето.... "От горе" ще ни пръскат с подобрителни ...

Активният - тоягата и да се измете кликата от лобисти на ГМО, шистов газ и т.н ...

В Blitz намерих още информация по въпроса:
http://www.blitz.bg/news/article/155553

От dnes.dir.bg :
http://dnes.dir.bg/news/tzarevitza-plahove-GMO-monsanto-gennomodifitzirana-tzarevitza-raundap-12033835?nt=10

prp:
Един познат по корабите ми каза че носят от Америка соя която със сигурност е гмо в Холандия за да хранят сьомгата по развъдниците с нея. А и не само сьомгата. Гмо си го ядем без да знаем. Но такава е политиката на глобализацията - хората най-вече по големите градове трябва да бъдат превърнати в консуматори които ходят по големите вериги хипермаркети и купуват това което те кажат и за колкото те кажат.

Номак:

--- Цитат на: prp в Септември 20, 2012, 09:06:40 pm ---Освен да се върнем на село и да си произвеждаме сами храната не виждам друг начин да се предпазим.

--- Край на цитат ---
То хубу да си сеем-но има ли читаво семе /диво-не опитомено/освен лимец ,къде да търсим качествено /облагородено/ семе с естествени гени?
масово се генномодифицират видове за да може да има богата реколта от там и добра печалба - но това не е качествена храна ...нещата са много тежки с изхранването на населението ..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия