Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Моля за малко помощ (вод. клетка)

<< < (2/29) > >>

Lido:
Да аз това мисля да направя. И с нея ако не стане, вече не знам къде да се хвана.

amdatlon:

--- Цитат на: Lido в Август 30, 2012, 06:58:34 pm ---Значи, според вас ще е най добре да съм с 13 ламела и да пробвам с калиева основа? 5% са 50 грама за литър вода ? А, как да разбера кога съм стигнал върховият капацитет на клетката? Свързването пак ли да го направя така, +ННННН-ННННН+ , или да е по друг начин....

--- Край на цитат ---

Давам само съвет за да не си хабиш парите на празно за експерименти, като мен.

Като за начало, ако си решил сериозно да правиш клетка, направи я стабилна още в началото. Имам в предвид, да е добре укрепена от към течове.
Направи я с квадратни уплътнения, за да може да използваш по-голяма площ от ламела. Колкото по-голяма площ - толкова по-голям ток може да понесе, следователно по-голямо количество газ.

Имам клетка с 15 ламела, работна площ 175х175 мм.
При 27-28 А прави 2л/мин газ. Така че, трудно ще постигнеш 2 литра с тази площ която имаш.
Ползвай основа за електролит и дестилирана вода.
Трябва така да наредиш клетките и електролита  че, напрежението между 2 ламела да е 2-2,4 V.
Може да свържеш клетката по този начин, така ще имаш повече брой клетки, на същото напрежение.

http://mazeto.net/index.php/topic,6611.msg39121.html#msg39121

eiffel65:
Аз, заради тази разлика  във волтажа, не харесвам суха клетка. Имаш пробив или по скоро различно количество разтвор, между ламарините. Това може да се получава от малките горни отвори. Газа избутва течноста, и в средата или в единият край е различна  работната площ на електролита. При серийната клетка, това и е хубавото, че не може да се промени. При добре изолирани прегради. Това е моето мнение.

Lido:
Грешката ми беше че я надупчих за О-пръстените. После я пробвах с квадратни гарнитури но дупките остават по към средата и не може да се напълни. Трябва да я разклатя че така да се напълни цялата. А и пробата ми беше с гарнитури от балатум, но ми се струва че той различно подава и разтоянието става различно между ламелите. Квадратните гарнитури са проблемни не само за мен. Трудно се намира материал за изработката им. А с О-пръстените течове нямам. Това вече го разбрах с волтовете между клетките. Знам как да ги наредя така че да се получат, ако има голям волтаж между тях просто добавям по още две.

Lido:
тази схема не мога да я разбера, http://mazeto.net/index.php/topic,6611.msg39121.html#msg39121   .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия