Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Влияние на електрически заряд върху компас
FRIENERZHI:
@mito_kupona
Тази хипотеза, с микромагнитите, е интересно становище. Би ли я обяснил по подробно?
Как ще се задвижват микромагнитите, като на краищата на проводника е приложено напрежение, тоест електрично поле а не магнитно? магнити се задвижват само от магнитно поле, а електричното поле не им влияе. :o
mzk:
Не е статично заредена движеща се сфера, но пак е нещо.
На видеото съм използвам балон от плазмено кълбо, трансформатор за неонова лампа, пластмасов маркер, месингов детайл и компас. С горепосочените показвам, че разрядът в лампата се влияе от месинговия детайл и не се влияе от пластмасата. Т.е. той има някакво магнитно поле. Разбира се опитът е успешен и с магнит, но явно големината на тока е недостатъчна за да накарам компасът да се обърне. За мен това е съвсем обикновен ток какъвто е в проводниците.
FRIENERZHI:
--- Цитат на: mzk в Август 16, 2012, 03:41:16 pm --- С горепосочените показвам, че разрядът в лампата се влияе от месинговия детайл и не се влияе от пластмасата. Т.е. той има някакво магнитно поле.
--- Край на цитат ---
Месингът има магнитно поле? или не съм разбрал правилно?
mzk:
Движещите се заряди създават магнитно поле. Ако клипчето не се отваря казвайте да го конвертирам.
FRIENERZHI:
--- Цитат на: mzk в Август 16, 2012, 08:30:47 pm ---Движещите се заряди създават магнитно поле. Ако клипчето не се отваря казвайте да го конвертирам.
--- Край на цитат ---
Клипът поне аз, не го отварям.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия