Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Метод за повишаване на ефективността на постояннотоков електролизер

<< < (3/4) > >>

mzk:
Здравей! Интересна е констатацията ти за спектъра, мисля, че трябва да се предвиди все пак каква зависимост има от дължината на вълната. Моят панел по принцип е за осветяване на фотолака на платки и е 20х20см. Не помня точният брой на светодиодите, мисля, че към 115, 395нм дължина на вълната. Може да се навие прозрачен маркуч пред тях и електорлитът да се върти с помпа.

elektros:
Колеги, истината е модулация на напрежението  със звукова честота, спрягат се различни   стойности между 50., 75, 125, 250 и 400 херца...И без електролит, защото всичко алуминиево по мотора заминава за 30 000 км. Някъде там е истината...

gguest:

--- Цитат на: mzk в Ноември 14, 2013, 08:32:33 pm ---...мисля, че трябва да се предвиди все пак каква зависимост има от дължината на вълната.

--- Край на цитат ---
Да, но трябва спектрален анализ, в ИОНХ има апаратура, но колегите от БАН няма да се навият на такива опити. Понякога много ме е яд, но все пак голяма част от тях са доста заети, работи се по Европейски проекти масово вече.

--- Цитат на: mzk в Ноември 14, 2013, 08:32:33 pm ---... да се навие прозрачен маркуч пред тях и електорлитът да се върти с помпа.

--- Край на цитат ---
Сънувал съм го това от много мислене по въпроса, но каква ще да е тая помпа, която вади от клетката електролит (неелектролизиран все още), че и да го връща в резервоара, а на всичкото отгоре е силно агресивен агент? Засега не съм намерил решение.
Едно е ясно- разлагането на вода се ускорява от светлина. Последната внася енергия във водните молекули и хидроксилната група се разпада по- лесно. Всъщност, при опитите за студен ядрен синтез се облъчва с лазер тежка вода - по същата причина, но на ядрено - атомно ниво, а не на ниво електронни връзки заради огромната енергия вкарвана в молекулите на водата.

vsl:
Може да се използва перисталтична помпа. Трябва да се има в предвид дебита. Маркучето издържа на почти всякакви разтвори. Проблемът идва от това, че маркучето трябва да се сменя периодично защото се износва и се пука.

GTV:

--- Цитат на: gguest в Ноември 14, 2013, 09:57:46 pm ---.Сънувал съм го това от много мислене по въпроса, но каква ще да е тая помпа, която вади от клетката електролит (не електролизиран все още), че и да го връща в резервоара, а на всичкото отгоре е силно агресивен агент? Засега не съм намерил решение.......

--- Край на цитат ---

Заповядай идея за електролизер с помпа.
http://www.bing.com/images/search?q=mhd+pump&id=9F86D497A88517CE0922C6464263BF990EB74352&FORM=IQFRBA#view=detail&id=9F86D497A88517CE0922C6464263BF990EB74352&selectedIndex=0
  А тук в действие.
 http://www.youtube.com/watch?v=5FWFjFcW5Xs

И аз бих експериментирал, но в качеството му И на отоплител. За съжаление ще трябва да започна от нулата без подготовка.

--- Цитат на: gguest в Ноември 14, 2013, 09:57:46 pm ---Да, но трябва спектрален анализ, в ИОНХ има апаратура, но колегите от БАН няма да се навият на такива опити.....
Едно е ясно- разлагането на вода се ускорява от светлина. Последната внася енергия във водните молекули и хидроксилната група се разпада по- лесно....

--- Край на цитат ---

Ето какво прочетох в един акваристки форум:

Да споделя какво намерих след 3 минути ровене:
Има различни видове УВ лъчи. В зависимост от дължината на вълната обикновеното стъкло пропуска различно.
Цитат : "Дължината на вълната на лъчението влияе силно върху отражението, поглъщането и преминаването на ултравиолетовите лъчи. Например обикновеното стъкло с дебелина 7мм различно пропуска ултравиолетовите лъчи с дължина на вълната 366 nm – 90%; с дължина на вълната 314 nm – 14% и с дължина на вълната 313 nm – по – малко от 1% . Най-близката област от ултравиолетовото лъчение в граници с дължина на вълната от 320 до 400 nm е лъчение, което широко се използва за луминесцентен анализ, а също и за възбуждане на луминесценция при някои вещества. Средната област за ултравиолетовата радиация – в граници с дължина на вълната от 275 до 320 nm, се характеризира със способността да предизвиква пигментиране на човешката кожа и благотворно действие в определени дози върху растежа и развитието на животните и растенията. Още по-късовълновата област от ултравиолетовото лъчение – в граници с дължина на вълната от 120 до 275 nm, се характеризира със свойството си да озонира въздуха и с това да убива микроорганизмите. "

http://referati.com/component/option,com_mamblog/Itemid,48/task,show/action,view/id,160/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия