Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Имам нужда от помощ

(1/3) > >>

Радико:
Необходим ми е за другите ми експерименти малко по особен електролизер. Независимо какъв точно вид. Важното е  да работи сигурно, и една малка подробност: Трябва така да я конструираме, че да отделя част от кислорода и на изхода да се получи обогатена на водород смес. относно количеството получен газ: Смятам да го ползвам основно като заваръчен апарат.   

eiffel65:
Серийна клетка с прегради за отделяне на двата газа. Няма да има компактен вид но ще имаш отделяне на газовете.

amdatlon:
В момента съм на подобно положение, да си доработя клетката с цел заварки ( малки).
Но количеството газ е малко( 2 л/мин) и си мисля за добавка на кислород, както при "резаците".
Ще се радвам на всяка идея за разделянето на част от кислорода.

eiffel65:

--- Цитат на: amdatlon в Юли 22, 2012, 11:38:53 pm ---В момента съм на подобно положение, да си доработя клетката с цел заварки ( малки).
Но количеството газ е малко( 2 л/мин) и си мисля за добавка на кислород, както при "резаците".
Ще се радвам на всяка идея за разделянето на част от кислорода.

--- Край на цитат ---

двата електрода се повдигат от дъното и се разделят с преграда до капака. Преградата започва от нивото на електродите останалата височина е за електропроводимост. И имаш отделно кислород и отделно  водород.

Радико:
@eiffel65
Това си е най обикновен Хофманов апарат. Все си мисля, че тук в този форум могат да се родят по съвършени решения с повече от два електрода даващи добър добив на газ. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия