Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)

<< < (61/61)

mito_kupona:
Здравейте! Качвам една статия, която надявам се да помогне. Успех!

getca:
Привет на СЕ търсачите от една отдавна мухлясала тема, макар да има реални шансове за успех. Поради различни обективни и субективни причини работата не е възобновявана повече от година, а има натрупан доста опит. През това време имаше възможност да се осмислят ползите и грешките, и да се оформи концепцията за продължаване на опитите с цел реализация на автономно устройство. Сравнително малко хора са копали надълбоко по въпроса и поради това се търсят мераклии за работа, основно репликиране на опитите с цел потвърждаване на резултати като начало. По натам с навлизане в материята могат да правят и самостоятелни опити и изследвания. За да има успех работата обаче са нужни познания и опит в областта на импулсните захранвания и минимално ниво на измервателно оборудване, включващо мултицет/и и осцилоскоп плюс универсален захранващ блок. Материалите, конкретните схемни решения и самата постановка за опитите ще се коментират и уточняват допълнително.
Може би ще се отвори отделна тема с ограничен достъп, тъй като поради спецификата на нещата се предполага, че за голяма част от аудиторията на форума няма да представлява интерес. Доказва го и опитът през изминалите години. Но това е въпрос на съгласуване с администрацията на форума.
Трябва да има развитие, колеги...че нещо зациклихме последната година.

Поздрави...

Altium:
Жалко за красивите графики от началото на темата.
КПД над 1 и самозахранване за съжаление така и не се постигнаха за толкова години, както предполагам? :)
Минали са 12 години от тогава.

Altium:
Графиката е на магнитен хистерезис!!! :)
Само че аз така и не разбрах каква е връзката между хистерезиса и СЕ, та той допринася повече за загуби на енергия, отколкото за приходи.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия