Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
svetlio760:
Майсторе, желая да започна да правя експерименти много повече от теб, повярвай ми! Нямаш представа колко! Предполагам, че не му е тук мястото да описвам колко безсънни нощи съм имал засичайки вечерта преди да си легна нещо интересно тук! Реално погледнато дори и да ми се даде буква по буква точен отговор на някой мой дразнещ въпрос, пак няма да мога да го направя, защото в момента нямам никакви средства! Чакам крака ми да се оправи след операция и разчитам изцяло на нашите! :( в други теми съм ви обещал да започна експериментите при първа възможност! Ако не си изпълня обещанието можете и да ме блокнете, ако искате! С дразнещите въпроси се опитвам да стимулирам мисленето- моето и на останалите. Не го правя с лоши чувства. Просто понякога виждам нещо интересно, подхвърлено и развито и ми се иска да го видя завършено! Може би не е тук мястото, но когато видях докрай развита темата за ГЕЕТ на вартбург, поне 4 нощи не спах- препрочитах отново и отново да схвана всичко! И накрая се оказа, че пак съм пропуснал основното- разхода! Оказа се, че конкретно чрез този ГЕЕТ, на фона на всички усилия на форумците и човека, който го е правил, разхода на бензин пада едва тройно, да не кажа двойно! Това е съразмеримо с една проста всеизвестна метанова уредба! Поне бензина да беше сменен с отработено масло или олио и да си струва безсънието! Знам, че ГЕЕТ може да работи и по-добре и първото нещо, което ще направя, когато започна експериментите ще е ГЕЕТ, така както аз го виждам! Може да гръмна един или повече двигателя, но ще пробвам всичко! Преди това да стане, опитвам да пиша идеите си тук и да задавам дразнещите си въпроси, защото ми кипи вътре и не ми дава мира- току виж някой преди мен изпреварил, домогнал се до нещо в следствие на моите въпроси! Дошла му идея и всички са спечелили от това! Признавам, че съм лаик и нямам достатъчно знания за ред неща, но колко често гениите получават прозрение в следствие дума или изречение на някой обикновен като мен?! Извинете ме ако има нещо, но аз желая успех и постижение повече, отколкото мога да обясня тук и това ми желание избива в тези въпроси! Не го правя с лошо чувство!!!
angelmr:
--- Цитат на: svetlio760 в Април 04, 2013, 09:27:18 pm ---Е ок, това е страхотно, но само аз ли забелязвам, че тук говорите за въпросните емулсии, а никой не казва точно как стават! Ако това, което разправяте е вярно, емулсия с 20-30% отработено машинно масло или олио и 70-80% вода ще може да се прекара през ГЕЕТ реактор без проблем, или направо ще замества нафтата при дизелите..........! Изглежда твърде лесно, това би ме накарало да отрежа енергото завинаги! Е как става!
--- Край на цитат ---
Емулсията се получава много лесно, като смесиш вода, гориво и емулгатор (като емулгатора мисля, че може да бъде обикновен домашен сапун, веро или дори биодизел). Проблема е, че силно се променя вискозитета на тази емулсия и пропорциите трябва да се изследват, за да бъде докаран в областта в която горивната система на двигателя ще може да работи с нея. Според мой познат доста по-наясно от мен с машините, чистото отработено масло смесено с обикновена нафта в съотношение 1/1 може да бъде използвано директно в старите дизели като гориво. От там нататък е въпрос на експерименти за постигане на трайна емулсия с подходящата консистенция и експериментирането със някой стар и прежален двигател. Измерването на вискозитета става, като в разграфен цилиндър пълен с измерваната течност пуснеш стоманено топче. Измерва се времето на потъване на топчето. Няма смисъл да се правят пробразувания и изчисляване на вискозитета като стойност, достатъчно е просто да се сравнява времето за потъване при идентични други условия и само да сменяш емулсиите, като ги сравняваш с времето за потъване при чистата нафта. Алтернативно може да се мери и плътността, но не съм сигурен, че ще е достатъчно. При интерес в института имам няколко ареометъра за масло, мога да дам такъв на някой ентусиаст, в замяна на нещо дребно, което ние да използваме в института, което пък е ненужно за заинтересувания. :)
Аз лично не се смятам за достатъчно компетентен в областта на двигателите, за да правя експерименти с машини, но пък мога да помогна за експерименти със самите емулсии. Имам малко опит в изследването на многокомпонентни системи, намира ми се и лабораторна стъклария в излишък. :)
Maistora52:
Съгласен съм напълно със Светльо, за провокиращото въображението слово, само не бива то да се превръща в самоцел. Записвай ги, братко, тези свои провокации на хартия, и "утре" ще видиш истинската им стойност. Записките ми на хартия от почти 20 години са сега за мен истински стимул, а утре ще бъдат и на всинца нам, на всички търсачи с "пламнали глави" - но не всички записки, а само най-ценните и най-актуалните. Другото може да се окаже спам. Затова - по-кротко с провокациите.
@praktik:
до angelmr :
--- Цитат ---Емулсията се получава много лесно, като смесиш вода, гориво и емулгатор (като емулгатора мисля, че може да бъде обикновен домашен сапун, веро или дори биодизел)
--- Край на цитат ---
Мисля да пробвам с веро , и бензин като за начало да видим какво ще се получи . А някакви пропорции ?
svetlio760:
Добре, Майсторе, вземам си бележка, може би не точно на хартия, но там в моята си лична темичка, която ми пусна за "пламналата ми глава" ще си пускам провокациите и ще си складирам бележките така, че да няма раздразнени ;) Пък то който му се чете- нека чете! Ще се радвам ако пламтежът ми помогне на някой! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия