Автор Тема: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ  (Прочетена 105459 пъти)

krasinet

 • Гост
ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« -: Май 11, 2012, 06:14:55 am »
Здравейте,
след като не открих подобна тема във форума реших да я отворя и да узная вашите мнения по въпроса . Във нет-а има много публикации по въпроса. Някои експериментатори са достигнали до смеси 50/50 . Аз се занимавам професионално със емулсии и имам някои идеи по въпроса но бих искал да чуя вашите мнения първо.
Дерзайте. :)

Seeker

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #1 -: Май 11, 2012, 06:33:44 am »
Здравейте,
след като не открих подобна тема във форума ..........
Не четеш внимателно : http://mazeto.net/index.php/topic,2074.0.html

krasinet

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #2 -: Май 12, 2012, 06:32:22 am »
Прочетох я цялата но там става въпрос за активирана - имплозивна вода без добавка на химични вещества .Аз говоря за обикновена ,  дестилирана или омекотена вода с добавка на детергенти и ПАВ която запазва достатъчно дълго и стабилно емулсията . Ако има някой опит да сподели .

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #3 -: Май 12, 2012, 10:37:56 am »
krasinet
Имплозивната вода в сместа е сравнително малко - поне в моите опити. В около 3 л. краен продукт има 2.5 л обикновена вода, 0.350 л структурирана /имплозивна/ вода и 0.150 л бензин А95. Величините са плюс минус 100 грама, определяни на око - следил съм предимно за  спазване на принципа. Трайност и горимост на сместа - 15-20 минути, след това се разслоява, просто установката ми е първобитна и направена за два часа почти за без пари. Копирал съм установката на Краснов, а той - Шаубергер  :)
Относно смесите 50/50, още Юткин преди десетки години е правил такива по искровоударния метод във вода. Въздействието се предава през еластична гумена мембрана от водно-искровия съд в този със емулсията. Сместа била устойчива дълго време
Поздрави

     

krasinet

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #4 -: Май 14, 2012, 05:22:36 am »
caduceus
Благодаря ти за отговора.
Четох много твои постове в различни теми и искрено оценявам това което си направил . Прочетох внимателно и подробно темата за Юрий Краснов . Както и гледах всички линкове със видео с негово участие. Съгласен съм че  имплозивната вода може да повишава добивите в растениевъдството , да е лек за много болести но с 8 мл . бензин  3 литра вода да се превърнат във гориво , извинявай ама това хич не ми се вярва . Това е научна фантастика брат и чисто мошеничество . Хайде да погледнем по-трезво на нещата и да пробваме нещо по реално . Наистина веднъж гледах един клип как двама руснаци подкараха една Хускварна резачка  със смес бензин/вода - 20%/80% но я прекарваха сместа през  нещо като Geet - Pantone  генератор а там както знаем се получава трансмутация  на горивото чрез  магнит и висока температура . Може би и при тази система оргона си казва тежката дума ама входящата концентрация на гориво вода все пак е в разумни  граници. Просто да подходим научно и практически по въпроса и можем да стигнем до някои реални резултати .
Аз се занимавам професионално със емулсии и мога да кажа  че с подходящ емулгатор и някои други необходими добавки може да се получи стабилна в определен температурен интервал емулсия . Която  да  е достатъчно икономически изгодна за изпълнение . Ама да говорим за 100% да се кара кола на вода , е не бих казал неизпълнимо но много трудно осъществимо . Макар че Стенли Майер  и нашия човек Юл Браун твърдяха че са го постигнали . Но това е друга тема на разговор .
Аз лично знам как става и съм правил стабилна емулсия  Олио-вода 20%-80% и мога винаги да я направя . Смея да твърдя че и 10%-90% може да стане но дали ще гори в дизелов автомобил тази смес не съм сигурен . Макар че могат да се приложат някои химически фокуси да гори и дори да бъде по-силна от 100% дизел .
Искам тук да помоля всички които имат опит със емулгатори, детергенти и други ПАВ ( повърхностно активни вещества  да споделят опита си .
Поздрави  :)

Долепяй преипнателния знак след думата и след него поставяй интервал!!!
Правилно: "Смятам, че...", А НЕ "Смятам , че..."
mzk
« Последна редакция: Май 14, 2012, 09:00:40 am от mzk »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #5 -: Май 14, 2012, 09:59:35 am »
krasinet
Трезво разсъждаваш. Уважавам опита ти с емулсиите и знанията ти, но все пак при мен сместа 5% бензин 95% вода се запали и си гори без проблеми  :) Трудно е за вярване, нали... Теофилиус го направи също - дори и видео имаше, но му се разтвори пластмасовата помпичка, защото постановката беше по-различна от моята. Това не ви ли говори, че явно има нещо което ви убягва, а ние сме то постигнали - макар в опитен гаражен вариант и с първоначални технологични проблеми.
Така че относно научната фантастика и мошеничеството - категорично не си прав. Нито се продава тая емулсия, нито се правят пари по някакъв начин от нея. За какво мошеничество става въпрос... Просто се пробвахме без предубеждение и видяхме резултата. Да, научната база на която са направени установките не е общоприета, но това е правило при новите неща. Те не са и нови де, защото първите опити да се прави смес на атомно ниво межку вода и органика чрез имплозивни тръби и системи датират от Шаубергерово време, 1930-35 г. Има и версия, че германците през втората световна са карали танковете и др техника и с това водно гориво, защото синтетичното от въглища е скъпо  ;D Явно Шаубергер в Матхаузен не е правил само имплозивни двигатели за Хаунебу и Врил - ако се сещаш какво е това
Поздрави

ПП
Руснаците с резачката са с Геет процесор, там в централната тръба /реактора/ също се създава такова оргонно поле, което се генерира при имплозивните тръби
« Последна редакция: Май 14, 2012, 10:01:28 am от caduceus »

krasinet

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #6 -: Май 15, 2012, 08:17:27 am »
caduceus
Не съм искал да обиждам нито теб нито Теофилиус. Като писах мошеничество имах в предвид опитите на Юрий Краснов. Ако си гледал видеото за развенчаването му по някаква руска телевизия, останах с впечатлението че опитите му са пълна мистификация. Но щом казваш че ти и Теофилиус сте го повторили явно има хляб в тази работа. Остава да споделите опита си?  8) А колкото до стабилността на сместа ако това е емулсия може да опитаме чрез прибавка на някакъв емулгатор да я стабилизираме.
А за имплозивните  двигатели предполагам че имаш в предвид проектите за летящи чинии на германците които е почти сигурно че са ги произвеждали през втората световна война?  ;)

krasinet

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #7 -: Юни 23, 2012, 06:46:01 am »
 :) За информация на всички. След доста опити получих стабилна емулсия вода-дизел, която дори при летните жеги не се разпада. Ще пробвам и с бензин същата смес. Как гори все още не съм изпробвал. Щом изпробвам и емулсия като гориво на автомобил, ще ви информирам.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #8 -: Юни 23, 2012, 12:33:47 pm »
Поздравления! Желая ти успех, дизелите са най-голямата търговска ниша. Трябва обаче да тестваш повечко време и на различни коли, за да се види как сместа се отразява на мотора

angelmr

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #9 -: Април 04, 2013, 03:04:42 pm »
Използването на вода в ДВГ е много стара идея. Изтребителите през втората световна война са форсирали двигателите си по този начин. Но това става за сметка на живота на двигателя. Чисто лаишки предполагам, че това няма да е огромен проблем при дизелите, понеже и без това при дизелите си има детонация. Така че тук е момента да питам до къде се е стигнало с идеята? До колкото знам на модерен дизел няма как да се подкара алтернативно гориво. Но на старите би трябвало използването на емулсия вместо чист дизел да не е голямо предизвикателство. Та някой пробвал ли го е това и какви са резултатите? Баща ми притежава стар трактор, но не ми се човърка много по неговия двигател, така че не бих започнал да експериментирам от нулата, но ако някой е разработил проверена идея, мисля че няма да е проблем да пробвам да повторя експеримента, примерно за тест на консумацията в контролирани условия.
« Последна редакция: Април 04, 2013, 03:08:38 pm от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #10 -: Април 04, 2013, 06:44:14 pm »
В момента в който прочетох:
Цитат
Баща ми притежава стар трактор
И ми светна ламбето.
 Значи старичък дизелов двигател с декомпресор, бутална помпа от малка хидроструйка и електронни дюзи от комънрейл. Дюзите се монтират на мястото на декомпресорите и с контролер се управляват да впръскват вода в определен момент и с определено количество. преди впръскване на нафтата, след нея, повече вода, по малко и така нататъка. Само където такъв експеримент би струвал поне към 1000 лв.     

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #11 -: Април 04, 2013, 09:27:18 pm »
Е ок, това е страхотно, но само аз ли забелязвам, че тук говорите за въпросните емулсии, а никой не казва точно как стават! Ако това, което разправяте е вярно, емулсия с 20-30% отработено машинно масло или олио и 70-80% вода ще може да се прекара през ГЕЕТ реактор без проблем, или направо ще замества нафтата при дизелите..........! Изглежда твърде лесно, това би ме накарало да отрежа енергото завинаги! Е как става!

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #12 -: Април 05, 2013, 08:38:45 am »
Светльо, брат... Чакаме и ти да се включиш в експериментиране, а не само да пишеш тук и там и само да разпитваш... Събрали сме се тук да споделяме резултати от лични експерименти, и ако някой има затруднения - другите да помагат...
Не се виждат твоите затруднения от опитите... От всичките ти постове не личи да си пробвал каквото и да било. Време е  да започнеш с опитите.
Всеки иска - хей така, като с  магическа пръчица да "падне нещо от небето" ама не пада...
Трябва си много хъс, желание, въображение, сериозна обща култура и много много опити... а не само приказки...
По твоя начин - само с приказки - не става!
« Последна редакция: Април 05, 2013, 08:41:54 am от Maistora52 »


@praktik

 • Гост
Re: ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
« Отговор #14 -: Април 05, 2013, 12:59:05 pm »
Дайте  рецепта  на  някаква  устойчива  емулсия  на  някакво  органично  горимо  вещество , масло , газ за фенери , нафта , течен парафин , а защо и не бензин  и  т.н . Важното  е  от  200 грама  гориво  ,  смесено  с  вода  да  даде  1  литър  емулсно  гориво , така се спестява  от  горивото .