Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси

<< < (5/20) > >>

emilvtc:
Колеги, очаквам да чуя критиките ви по идеята (пък макар и унищожителни)...

Какво може да се използва като "емитер" на екектрони ( "-" токоносители) по повърхността на катода и как би могло да се реализира?
Мислех за малък слънчев панел монторан на катода, който да осигури захранването на нещо като "отопление" на катода, или пък нагряване на въпросния "емитер" с фокусирана с огледала слънчева енергия ... Все пак се гони и високоволтова (може би и галванична) изолация ...

П.П.
Никой ли не е чел в детайли за устройството на Мъри/Морей  за извличане на енергия от пространството с 25 метровата антена? Ако някой е чел има инфо и идеи/обяснения по въпроса - нека се опита да даде яснота с няколко думи и на нас по въпроса. Ще съм му благодарен за спестеното ми време ...

Радeв:
Днес пускахме хвърчило със залепено алуминиево фолио и на медна тел. На около 30 метра мерих напрежението в/у кондензатор. Измерих едва 0.25V, и то пиково ....
Мисля да надуя балони с водород и да ги облицовам с фолио. Но си мисля че един чувал за смет ще свърши п-добра работа Ще трябва да изпозлвам доста тънък проводник, защото при хвърчилото си беше сериозна тежеста, имаше и провисване ....

emilvtc:
Мисля, че волтметъра ти е "шунтирал" веригата, защото е относително нискоомен (един или няколко мега ома). Ако можеш повтори експеримента, но свържи диод последователно на проводника (с анода към хвърчилото), който да зарежда малък високоволтов кондензатор към земя. Остави го така няколко минути (за да се зареди кондензатора) и измери напрежението върху него с най-високоомния волтметър с който разполагаш.

Заземяването също е важно.

Като допълнителен експеримент след това - повтори експеримента, но преди това навлажни хвърчилото с вода. Идеята е слънцето да започне да изпарява водата от повърхността му (която е проводима).
Идеята е да се "Емитират" "-"  токоносители към йоносферата. Това би трябвало да "повиши" зарядния ток и да ускори  заряда на кондензатора ...

За да се извлече максимална мощност от системата вероятно ще трябва черпенето на енергия да се направи подобно на системата при фотоволатиците. Т.е. изходното напрежението зависи от консумирания ток. Малък ток - високо напрежение и обратно. Тока се променя и регулира така, че UxI да е максимално...

PyroVeso:
Живея на 14-тия етаж, грубо 14 x 3m = 42m височина - достатъчна за едно сносно хвърчило. Ако теорията ви с хвърчилата беше вярна, то от висящите ми на простора мокри гащи трябваше да бият мълнии към земята! Такъв ефект обаче не наблюдавам (вярно - не съм ги мерил с високоомен волтметър...), засега привличат най-много попадения от клоака на гълъб, особено сивите на цвят (гащи)...

emilvtc:
PyroVeso, А дали случайно целият блок не е заземен (арматура, перила по балконите и др.) - включая и гръмоотводната система на покрива? (Всички сме чували за електростатични екран, какво представлява и как работи, нали?)

Освен това както установяваме - "източника" на потенциал е мнооого високоомен (има голямо "вътрешно" съпротивление), което зависи от площта на електродите му (площта на хвърчилото)

Вярвам не оспорваш твърдението, че има йоносфера, че тя е с голям положителен (MV) потенциал спрямо земята, че този потенциал разделен на разстоянието между нея и земята дава напрегнатостта на метър (V/m), която пък умножена по дължината на кордата на хвърчилото (височината му над земята) ще даде потенциала му спрямо земя? ( друг е въпроса тази напрегнатост на метър дали е "равномерно" разпределена във вертикална посока )

Ето едно интересно инфо по въпроса от наш съфорумец (благодаря му за което)
http://ntpo.com/invention/invention2/48.shtml

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия