Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси

<< < (3/20) > >>

Радeв:
Точно за същата аналогия съм си мислел. Антената = ускорителна решетка :)

emilvtc:

--- Цитат на: Радeв в Април 26, 2012, 08:59:33 am ---Точно за същата аналогия съм си мислел. Антената = ускорителна решетка :)

--- Край на цитат ---

Ако ще е така - то "антената" трябва да е "+" поляризирана, а не "-" както си го написал в заглавието...

А какъв източник на "-" заредени частици (или електрони) можем да използваме в случая?
(Някой "наджиджени" електронни лампи използват и радиоактивни материали в катодите си, за да добият повече електрони...)

emilvtc:
Някой чел ли е в детайли за устройството на д-р Морей (Мъри)?  Какви са принципите? До колкото знам с 25м "антена" е извличал 5кW СЕ...
Някой може ли да даде яснота по въпроса (т.е. да ни спести четене де)

Радeв:
Аз съм чел само ИЗГУБЕНИТЕ ОТКРИТИЯ - Gerry Vassilatos.

emilvtc:
Та разсъждавайки в тази посока - стигам до следната идея:

Да си представим схема на сорсов повторител изпълнен с N-MOS транзистор. (първата схема)

Дрейна е захранен с 400MV. В сорса е свързан Тесла траф, към който е свързан товара. Гейта е свързан към друг тесла траф, който подава импулси с потенциал 0V и примерно 100кV. Тъй като транзистора е свързан каро "повторител" - напрежението на сорса му ще повтаря напрежението на гейта му. Т.е. ще имаме съответно 0V и 100кV симфазно с напрежението на гейта му.
Идеята е, че тока в сорсовата верига протича през батерията (400MV). Т.е. изходната мощност на схемата се консумира от батерията, а входната мощност в гейтовата верига можем да я приемем за нулева (идеализиран случай).

Разбира се такъв високоволтов транзистор няма, но можем да го заместим с електронна лампа - триод (както е показано на втората схема).

Батерията всъщност е йоносферата и земята.
Анода на лампата е също йоносферата.
Катода (сорса на транзистора) е реализиран като диск (или сфера) монторана на върха на Тесла трансформатора, като тя трябва да има способността и да емитира примерно електрони.
Решетката на лампата (гейта на транзистора) е реализиран като мрежа (антена) поставена успоредно над земята и над "катода" на лампата ... 

Схващате ли вече идеята?

Катодния ток зависи от площта на катода, способността му да "емитира" токоносители (примерно електрони), "гейтовото" - решетъчно напрежение, както и от работната честота (а тя може безпроблемно да е в kHz-овия обхват)

Моля за вашите критики и коментари по идеята :)

П.П.
Извинявам се за грозната схема, но ме домързя да я начертая "по-красиво"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия