Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Проект за електро-велосипед
valex:
Доколкото знам се работи по идеята да се комбинира акумулатор със суперкондензатор. Кондензатора служи за начален пуск и първоначално ускорение, а после се поема от акумулатора. Тоест акумулатора не трябва да има голям пусков ток.
Радeв:
Хубавото на това моторче е че го паля само като имам нужда от него. На светофарите не работи, както и при спускане /отцепен съединител/.
П.С. До колкото знам всички хибриди имат пакет суперкондензатори, които поемат пика от потеглянето и регенеративното спиране.
Maistora52:
Има и хибридни мотори - има и само електро-Мотори (електро-мотоциклети) - даваха разработките на едни х'американци по Дискавъри.
Ами Шкондин - прави още по-следващата крачка - самозахранващ се електро-мотор - взима китайски Хъб и му добавя - в разширен "цилиндър" своята концепция на Бедини.
Радeв:
Работи си супер мопеда, обаче мисля да му добавя скорости. Двигателчето е мощно, само с една предавка мисля че не работи оптимално. Спрял съм се на вариатор.
Някой има ли предложения?
П.С. Извинявам се на колегата създал темата, че я пълния с постове относно моя бръмчалник. Но няма раздел във форума за велосипеди и мопеди.
Eто как изглежда към момента:
Радeв:
Т.е. Тесла е измислил хибридния електромобил? 8)
Имам електровелосипед, който карам ежедневно, дори и в дъжд и вятър. Личния автомобил вече почти не го карам ...
Идеята на моторчето е друга, просто си бръмча с него от време на време.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия