Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Проект за електро-велосипед
emilvtc:
Мисля го за лична употреба, но ако се стигне до сполучливо решение - кой знае. Все пак механиката не ми е професия и това е хоби проект.
За сега чертая с CorelDraw, но след като се стигне до някаква по-зряла концепция ще го пречертая на SolidWorks. Даже ще се опитам и да направя някакви симулации за натоварването на конструкцията, но за това - по-нататък.
Относно ъгъла на вилката - прав си, но за сега не успявам да "минимизирам" размерите на конструкцията. В последните варианти както виждате се опитвам да "поизправя" вилката, но още има какво да се желае ...
Варианта с рамката на мотора не ми харесва, защото вярвам ще се съгласите, че няма да ви се ще да задвижвате цялата тази тежка конструкция с педалите ... Все пак се опитвам да правя колело с ел.двигател, а не мотор с педали. Целта е да се постигне максимално олекотена (и разбира се здрава) конструкция.
Заваряването на няколко тръби на рамката не ме плаши и не искам да си налагам ограничения и компромиси - да използвам готови конструкции (рамки и т.н.), зашото те вероятно няма да доведат до ефективно, здраво, ергономично, красиво и леко решение.
emilvtc:
Готин е, но това е мотор и няма и не е мислен да има педали.
Относно въпроса за централното движение , корбела и венеца, който зададох в предишен мой пост - имате ли идея от къде да намеря такова чудо в БГ?
http://www.youtube.com/watch?v=VGn9XgxI4ko&feature=endscreen&NR=1
Това е нещо подобно, само дето има и вграден ел. мотор.
Въпроса ми е за вариант без мотор-а ...
Радeв:
Тъй както чопърите са непрактични, аз самия си сглобявам нещо подобно обаче с ДВГ. 8)
Сметнах че е непрактично електровелосипед да е на тежка и тромава конструкция като чопъра.
Моя 500W електровелосипед го прехвърлям на 20" БМХ, който ще е с подобна визия на чопър. /т.е. само високо кормило и ниска седалка./
rpavlov:
Господа, не мога да разбера защо не използвате Свободната Енергия, която се намира на няколко милиметра под кожата Ви, под формата на слой сланина, за да се придвижвате "со велосипедо" въртейки педалите, ставайки по стройни, по жизнени, ами пак се набутвате в акумулатори, които трябва да се зареждат от къде, от ел. мрежата, която е произведена от какво, въглища или ядрено гориво. А колегата Радев даже слага двигател с вътрешно горене, който се движи, о ужас, с изкопаеми горива. А СЕ си стои под кожата и се увеличава, и увеличава.
Радeв:
Спокойно! Това е вело-мотопед за забавление. Иначе всеки ден карам МТБ със полу-сликови гуми из парка и до работа. :)
Доказателство
П.С. Велосипеда не е удобен транспорт ако живееш в краен квартал! Електровелосипедчето обаче е супер!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия