Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения

Водоактивираща система на Кадуцеус

(1/4) > >>

caduceus:
Здравейте колеги,
напоследък мислих доста и правих тестове върху зареждане с позитивен оргон на големи количества вода. Става дума за ново устройство, което се прикачва външно към поливни системи за капково и друго напояване с дебит до 17 куб. м./час, при РЕ тръби Ф63 и Ф90. Както при другите ми произведения, системата е юзър френдли - нищо не се реже, разглобява и демонтира - трябва само достъп до 1.20 м дълга част от тръбата, т.е. разкопан участък за да се оголи, ако е под земята. Монтира се за около половин час /от мен/, като се прехвърля от матрицата върху истинската тръба.
Конкретната причина за тази разработка беше поръчка от клиент със стотина декара малини, къпини и ягоди, който беше решил да ъпгрейдва градината и увеличи добива. Проучих съществуващото ниво на техниката и направих моя система на база елементи от горивния ми оптимизатор. Крайната конструкция се роди окончателно след известни мъки, три варианта и доста водни тестове /добре че зимата мина  :)/ Нарекох произведението Водоактивираща система /ВАС/, като същността на действието и се съдържа в името. Позитивният оргонен заряд на преминалата през системата вода е около 9.96/10, т.е. е много висок и водата на практика е животворна - особено след добавяне на едни по-специални вложки към електродите на елементите. Само с тях се мъчих три дни  :) Може да се използва и циркулационно при рибарници, басейни и т.н. - всичко при което живата вода е полезна. Нарочно не споменавам здравеопазване, защото темата е деликатна. При поливни системи се закопава в земята, за да не я приберат циганите или да я прегази някой трактор /както са големите напоителни РЕ тръби по принцип/.
Очакваният ефект при малините между 30 и 50% увеличен годишен добив, по-здрави и големи растения. Цената на системата излезе под 2 хил. лв без ДДС, което е около седем пъти по-ниско от подобната система на Грандер за тръба 3 цола /14 хил. лв/. Както ми е практика, дадох на фирмата поръчител 6 месеца гаранция за връщане на пари, т.е. до края на сезона, когато ще е ясно какъв е точният икономически ефект от ВАС. Но може да сметнете и сами - при 30% увеличена реколта само от един декар и нормален добив 2 тона, са 600 кг малини плюс. По изкупна цена поне 3.5-4 лв./кг. /отиват за износ/ системата се изплаща само от този един декар! В най-лошия случай, ако ми я върнат, ще я рециклирам на оптимизатори  :) Все пак това е много малко вероятно, защото системата работи.
Ето снимки на ВАС в немонтиран още вариант на тръба Ф63, вижте и коментирайте ако ви е интересно
Enjoy!
http://prikachi.com/images/86/4581086h.jpg
http://prikachi.com/images/87/4581087U.jpg
http://prikachi.com/images/89/4581089v.jpg

Поздрави
   

mzk:
Преместих темата където й е мястото.

caduceus:
Нищо не продавам и купувам, исках да споделя инфо за новото ми устройство. То си има поръчител и той не е от форума. А ако това не е тема за раздел Екология, то кое е? ОК, приказвайте си за ветромобили и други безумия 

Петър:
Изчакайте малко де. Най добре ще е ако един парцел се полива с активирана вода, а другия с обикновена. Така ще се види има ли разлика в добивите. Доколкото си спомням и  Юрии Краснов се занимаваше с такива неща.

EDM electronics:

--- Цитат на: caduceus в Март 30, 2012, 08:15:35 pm ---Нищо не продавам и купувам, исках да споделя инфо за новото ми устройство. .....................

--- Край на цитат ---

Колега caduceus, ще споделиш ли подробности как си го направил - чертеж, елементи и т.н.
Ако това нещо дава такива големи добиви, ще се захвана със земеделие, отказвам се от всичко останало...... :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия