Автор Тема: Синтез на нови кристали при свръх-високи налягания.  (Прочетена 37541 пъти)

angelmr

  • Гост
За съжаление не може. Метода разчита на измерване на атомна или йонна емисия. Пробата се разрушава атомизира и частично се йонизира при температури около 7-10 000 келвина, а след това наблюдаваме емисията на възбудените атоми и йони в плазмения факел. Метода може да определи само елементния състав, при това не всички елементи, така че предварително трябва да е ясно какво точно се търси. Може да помогне само чрез определяне съотношението на различните елементи в кристала, като тези данни вече ще са в помощ към данните от рентгеновата кристалография за идентифициране на крайния продукт.
По въпроса за едрината на частиците, според мен няма да има проблем, макар и да не съм пробвал вкарване на суспензия. Но пулверизатора използва капилярка от 0.8 милиметра, така че не вярвам да се запуши. Въпроса е, че нямам опит със неорганични суспензии и не знам по какъв начин да направя стабилна суспензия от този материал.
« Последна редакция: Юни 03, 2016, 07:46:25 am от RUS »

pekotzvetkov

  • Гост
Не съм специалист в сферата, за която става дума, но съм психолог и ми се струва, че намирам характерен за някои разтройства изказ. Ако не - моля джентълмена да ме извини тъй като езика, който използва, въпреки правилният синтаксис не е академичен, на висотата на технологичното ниво, за което иде реч :)...


Моля изказването ми да се брои за конструктивна критика!!

-----------------------------------------------------
Желателно е когато се критикува конструктивно, да се посочва в кои точно детайли има грешка, несъответствие или неточност. Съответно ако е възможно да се посочва и правилно решение. Ако поправката е на ниво авторски дизайн е хубаво да се споменава това и/или да се посочва библиография от където да се взаимства необходимата коректна информация.

RUS
« Последна редакция: Юни 03, 2016, 07:53:16 am от RUS »

Неактивен Аtos

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
pekotzvetkov, не смяташ ли, че постът ти е като изкуствено "присаден" в темата?

Не знам какви психологични разстройства засичаш, но тези анализи нямат място тук. Няма агресия, незачитане или обиден тон, психоанализа не е нужна.
Да, "езикът не бил академичен", но кой казва, че трябва да е?
Тук обменяме мисли, идеи и концепции и е достатъчно формулировката им да е в разбираем за останалите вид.