Начало > Реални резултати от експериментите

Синтез на нови кристали при свръх-високи налягания.

<< < (3/4) > >>

Seeker:
Явно никой тук не се интересува от така изложената проблематика. Високите налягания и температури изискват специфично оборудване и познания, които са  тясно специализирани.
Сещам се за едни познати, които правят диамантени покрития с плазма при ниско налягане, с цел основно електроизолация на метални подложки.  Мога да ги питам искат ли  обмяна на опит.   Ето една снимка на тяхно покритие.

fantom4e:

--- Цитат на: zz33 в Февруари 17, 2013, 08:33:22 pm --- До момента още не съм разбрал някой нещо да знае по въпроса.

--- Край на цитат ---
Рентген още ли не е направен?

Ред:
и мьосбауер явно върши работа...
eто едно Fe–Ni–C до 45GPa http://www.kristall.uni-frankfurt.de/spp1236/Publi_2009-11/Narygina2011.pdf

zz33:
 Благодаря за публикацията , това е система в която натискат 2 диаманта един в друг и между тях слагат материал който се нагрява. Това е за много кратко време , защото в противен случай самите диаманти почват да графитизират, а и нагряваният материал почва да "пълзи". Задържането на тези условия е за кратко време , но резултатите са важни.
 Благодаря на Seeker . Естествено ще ми бъде от полза да се запозная с вашите познати, макар , че работим в различни направления.

angelmr:
По-горе беше споменат елементен анализ, като средство за идентификация на материала. Тук мога да помогна, разполагам с емисионен спектрометър с индуктивно свързана плазма. Ако е много фин прах, ще мога да го вкарам като суспензия, така че не е нужна особена пробоподготовка. Само да уточня, че не мога да правя пълен анализ на качествения състав, само количествен на определени елементи.

zz33:
 Благодаря, имам намерение скоро време да подновя опитите. Всъщност скоро правих едни опити но до по-ниски налягания - някъде около 6 ГРа. Може да видим какво се е получило. Синтез на диаманти се получи , защото стана типичният пад на напрежението , когато се получи фазов преход , а и под микроскоп се виждат типичните образувания . Но ако пробата не е изчистена от нереагиралия графит , може ли чрез вашата апаратура да се разбере че има и графит и диамант (защото и двете са различна алтропна модификация на въглерода) ? Прахът не е много фин. Има кристали с големина над 100 микрона.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия