Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (10/37) > >>

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Валентин Иванов в Март 21, 2012, 04:21:27 pm --- Здравейте,

Благодаря за въпросите!

Срока 7 години са за цял свят и много пари, които аз не мога да си позволя, иначе за една държава е по-малък, за Испания не знам колко са, колегите движат тези неща.

Подали сме за патент водородния генератор целия, включително хардуера и софтоера и получаването на Метан по описания начин с описаните приложения. Изпитваха ни няколко часа комисия, с присъствието на адвокат, не е толкова проста работата, на момента ни казаха, че продължаваме напред, но предварително бяхме се съветвали с тях!  За тук в БГ не знам как е не съм подавал нищо за патент, защото и да подам не мога да се защитя по никакъв начин, поне така си мисля.

За студения синтез трябва да го докажа, то идеи съвсем никой не патентова, затова попитах дали има някой да ми помогне.

Поздрави!

За хардуера и софтуера не се изразих правилно с възможност за промяна, иначе ще важи за конкретния модел. Целта на патентоването е и друга, не желая да го споделям тук. 

--- Край на цитат ---

emm:
Здравей колега,
опитвам се да разбера какво искаш от хората в този форум. Бих искал да ти помогна с каквото мога.
Но не разбирам каква точно помощ искаш. Бих могъл да ти обясня всички процеси за които говориш, така че от колегиална гледна точка ще те помоля да не правиш изявления какви газове получаваш без да си сигурен, за да не даваме повод на хората да плюят по изобретателите.
Ако искаш да покажеш нещо, го направи.
Има доста хора които се интересуват от това.
Не се притеснявай да кажеш това което си открил, дори да скриваш важни детайли, важното е да опишеш процеса с който ще се помогне на планетата ни.
Запомни че тука има доста учени хора, които не са професори и инженери, а истенски изобретатели като теб.
Успех :D

Orenda:
Здравей, колега Валентин Иванов
Това което си описал в предните постове, както вече отбеляза не е ново, правил съм същите опити. А именно с пиролизно гориво от пластмаса, работа на двигател с такъв вид гориво и...
Не е проблем да регистрирам патент за кола на пластмаса, Въпроса е, с какво помагаме на хората? Аз съм описал своите опити, ти ще споделиш ли с нас?
Дай нещо да видим (твое)
Поздрави и успех

Seeker:
Оставете човека на мира. Ако е имал нещо да споделя, досега да го е направил.

@  Валентин Иванов
Пълна илюзия е, че патентоването ще ти защити интересите, без значение къде е подадена заявката. Това е начин сам да си издадеш ноу-хауто и  някъде по света специалистите от корпорациите спокойно ще ти реализират изделието с малка промяна, така че да нямаш претенции. И от другата страна на Китайската стена ще започне производство, стига да е достатъчно изгодно.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: emm в Март 21, 2012, 07:07:57 pm ---Здравей колега,
опитвам се да разбера какво искаш от хората в този форум. Бих искал да ти помогна с каквото мога.
Но не разбирам каква точно помощ искаш. Бих могъл да ти обясня всички процеси за които говориш, така че от колегиална гледна точка ще те помоля да не правиш изявления какви газове получаваш без да си сигурен, за да не даваме повод на хората да плюят по изобретателите.
Ако искаш да покажеш нещо, го направи.
Има доста хора които се интересуват от това.
Не се притеснявай да кажеш това което си открил, дори да скриваш важни детайли, важното е да опишеш процеса с който ще се помогне на планетата ни.
Запомни че тука има доста учени хора, които не са професори и инженери, а истенски изобретатели като теб.
Успех :D

--- Край на цитат ---
За помощта ставаше въпрос да се разнищи въпроса защо се завишава температурата на пламъка на Оксиводорода  при допир с различни материали, аз си го обяснявам с намесването на изотопите на водорода, там вече има електрони, които при раздвижването си отделят енергия, не говоря за енергията за обратното превръщане на водата, Деутерия има два електрона, но където са два, може и на някои да има и три, а това е вече Трития радиоактивен 3H. Питам възможно ли е това, завишената топлина да се дължи на студен ядрен синтез и как може да се установи това. Или намеса на образувал се Хелий при горенето?

И също преобразуваната вода след изгарянето същата ли е преди разлагането си ? Аз имам съмнения, че не е ?

Вашето мнение какво е ?

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия