Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Първия Троянски електрически велосипед 700W 36 V
Радeв:
Соларните клетки тябва да ти докарват около 42V напрежение. Т.е. повечко и последователно свързани. Но не очаквай автономност с 5-6mA дори и с 15mA ... :)
П.С. Не си заслужава да се правят повишаващи пробразуватели.... :)
gotiniq7:
След като ми гръмна контролера, купих от Orenda друг - 48V /1000W . Потърсих в нета и открих че работи и на по-високо напрежение, и в момента е на 60 волта (5 бр 12v/7.2Ah). Развива почти 50 км/ч, консумацията при старт 22-25А, но при постоянна скорост пада до 7-9 ампера. Но както каза колегата Радев, оловото не става.
emergence:
Соларните панели ги поръчах от DealExtream преди време, но сега не мога да ги намеря.
rook мога ли да зареждам акомулаторите докато са свързани последователно, един по 1 ? Защото жиците са запоени за клемите.
Колеги може ли да ми дадете линк за ( повишаване мошността на колелото), не успях да намеря темата сам.
Edit: колелото съм го купил от тук: http://stbbg.com//?page_id=21&record_id=9776
Редакцията е моя: линкът не се отваряше.
rook:
Можеш да си ги зареждаш поотделно, но става бавно. Разкачваш буксата към контролера за по-сигурно и си ги зареждаш всеки поотделно(със зарядно за 12В акумулатори), като не превишаваш максимално допустимите ток и напрежение. Ако и батериите си взел от там, където си взел "колелото", то можеш да им видиш характеристиките в предното ми мнение. Въпреки, че са запоени, не е късно да ги разпоиш и да ги направиш с кабелни обувки. Моите са така и клемите на акумулатори пасват идеално за стандартните кабелни обувки. Когато ги зареждам са свързани паралелно, а при ползване - последователно.
Няма отделна тема за повишаване на мощността. gotiniq7 ти е казал как става. Покарай го малко така и после премини към модификации.
emergence:
Update: Смених платформата, използвам друго колело с амортисьори.
http://imageshack.us/photo/my-images/856/img20120330161520.jpg/
Реших да сложа цялата електроника в дървената кутия (скрита е раницата).
Според мен така колелото изглежда много по добре. Батериите се зареждат за около 2 часа с 12 волтово зарядно на 14ah.
rook сложих кабелните обувки.
Ако имате въпроси или препоръки колеги, тук съм.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия